İlk günkü coşku ile kutladık

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de düzenlenen törenler ile kutlandı. Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Hüseyin GÃ

Çerkezköy 19.05.2017 19:59:00 0
İlk günkü coşku ile kutladık

KUTLAMALAR SAAT 10.00’DA BAŞLADI

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Çerkezköy’de dün coşkuyla kutlandı. Dün saat 10.00 Cumhuriyet meydanında başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Hacı Ünal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Merkez Komutanı Binbaşı Fuat Dönmez, Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör ile Enver Bayram, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair, İrfan Danışmaz ile Yusuf Hayri, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Kamu Kurum ve Kuruluşların temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU

 

Tören kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür vekili İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Cumhuriyet meydanında başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni daha sonra Çerkezköy Belediyesi Kapalı Otopark’ı üzerinde devam etti. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “Bugün, Türk Milletinin Samsun’da tutuşturduğu Kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 98.yıldönümü. O gün Samsun’un vatanperver insanlarının taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum” dedi.

 

19 MAYIS ŞAHA KALKIŞIN BAŞLANGICIDIR

 

19 Mayıs’ın milletin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu sözlerine ekleyen Gümüş, “19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Siz Türk’e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz Ya istiklal ya ölüm diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü imamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların soyundansınız” diye konuştu.

 

SİZ GENÇLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR

 

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir diyerek konuşmasını sürdüren Hüseyin Gümüş, “bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Sevgili gençler; temeli 19 Mayıs’ta atılan ‘milli egemenlik’ ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de siz gençlere büyük görevler düşmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

GENÇLERİN BAYRAMINI TEBRİK ETTİ

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Gümüş konuşmasının sonunda ise, unutmayınız ki, her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız, rengini siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki ‘vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ Bu vesileyle bu bayramı sizlere hediye eden ‘bütün ümidim gençliktir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.

 

ÖNCE VATANIM ADLI ŞİİRİ SESLENDİRDİ

 

Hüseyin Gümüş’ün konuşmasını tamamlamasının ardından Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12-AD Serhat Can Türkmen gelerek ‘Önce Vatanım’ adlı şiirini seslendirdi. Törenin devamında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ortaöğretim düzeyinde çeşitli alanlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Genç Erkekler Basketbol ile Genç Erkekler Voleybol turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban takdim etti.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Genç Kızlar Voleybol turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş takdim ederken, Masa Tenisi Genç Kızlar turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri ise Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından takdim edildi. Masa Tenisi Genç Erkeklerde derece elde eden öğrenciler ise ödüllerini Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal takdim etti. Son olarak Genç Kızlar 800 metre, Genç Erkekler 150 metre, Genç kızlar 100 metre ve Genç Erkekler 100 metre koşusunda derece eden öğrencilerde ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ten aldılar.

 

GÖSTERİLER AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Ödül töreninin ardından Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ritim grubu gösterilerini sergiledi. Güzel Spor kulübü sporcuları etkinlikler kapsamında sergiledikleri performansla büyük beğeni topladılar. Törenin devamında Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Müzik Öğretmeni Cemil Candaş Fakıoğlu yönetiminde hazırladıkları türküleri seslendirdiler. Etkinlikler kapsamında son olarak Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri halk oyunu eğitmeni Hali İbrahim Karataş yönetiminde hazırladıkları gösterileri sergilediler. Halk Oyunları ekibi gösterileri ayakta alkışlandı.

 

BİSİKLET ŞENLİĞİ SAAT 14.00’DA BAŞLAYACAK

 

Diğer yandan Çerkezköy Belediyesi tarafından bugün düzenlenecek olan Gençlik Festivali de coşku ile kutlanacak. Gençlik Festivali saat 13.30’da Belediye önünden 3. Bisiklet Şenliğine katılacak sporcuların toplanması ve saat 14.00’da Kuşbahçe Mevkii’ne hareket edilmesi ile başlayacak. Bisiklet Şenliğine katılacak olan sporcuların Kuşbahçe Mevkii’ne ulaşmasının ardından saat 15.00’da Çerkezköy Belediyesi 2. Uçurtma Şenliği başlayacak. Kuşbahçe Mevkii’nde gerçekleşecek şenliklere katılan Çerkezköy sakinlerine şenlik alanında ücretsiz uçurtma dağıtılacak ve çeşitli ikramlarda bulunulacak.

 

GENÇLİK FESTİVALİ GÖKSEL KONSERİ İLE SONA ERECEK

 

Bisiklet ve Uçurtma Şenliği’nin ardından Belediyenin Gençlik Festivali akşam saat 20.00’da Çerkezköy Belediyesi önünden başlayıp, Kapalı Pazar Yeri önüne kadar yapılacak kortej yürüyüşü ile devam ettikten sonra ünlü sanatçı Göksel’in vereceği muhteşem konser ile sona erecek. Bugün gerçekleştirilecek olan Gençlik Festivaline tüm Çerkezköy halkını davet eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün gerçekleştireceğimiz Gençlik Festivalimize tüm hemşerilerimiz davetlidir. Kuşbahçe Mevkii’nde yapılacak Bisiklet ve Uçurtma Şenliğimize katılmak isteyen vatandaşlarımız için saat 14.30’dan itibaren Çerkezköy Belediyesi önü, Kızılpınar eski Belediye Hizmet Binası önü ve Veliköy eski Belediye Hizmet Binası önünden ücretsiz servisler kaldırılacaktır” dedi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10