Kuş 3 yıllığına yeniden seçildi

Çerkezköy Öğrenci Servis Araçları Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi 16'ncı Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurula tek liste ile giren mevcut Kooperatif Başkanı Fatih Kuş, yeniden güv

Çerkezköy 21.05.2017 19:06:00 0
Kuş 3 yıllığına yeniden seçildi

GENEL KURUL TOPLANTISI CUMARTESİ GÜNÜ YAPILDI

 

2000 yılında kurulan Çerkezköy Öğrenci Servis Araçları Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 16’ncı Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü saat 11.00’da gerçekleştirildi. Kooperatif binasında yapılan genel kurulda açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunuldu. Divan teşekkülünde Divan Başkanlığına Adil Burak Ercan, kitap üyeliğine de İlker Tercüman getirildi.

 

17 ÜYEDEN 6 BİN 300 TL ALACAK BULUNUYOR

 

Toplantının devamında Kooperatif Başkanı Fatih Kuş, faaliyet raporunu okurken, bilanço ve gelir gider hesaplarında da, “bilanço ve gelir gider farkı hesabı kalemleri hakkında genel bilgiler 2015 genel kurulda tahmini bütçeye göre tespit edilen 100 TL aylık üye aidatı kooperatif üyelerimiz tarafından düzenli olarak ödenmemiş, 20 Mayıs 2017 tarihi itibariyle de 17 üyeden toplam 6 bin 350 TL alacak doğmuştur” denildi.

 

KOOPERATİFİN VERGİ BORCU YOK

 

Dönem içerisinde gerçekleşen toplam gelirin 15 bin 254 Lira 40 kuruş olduğu ifade edilirken, “harcamalar ise 14 bin 643 lira 89 kuruştur. Aidatlar üyeler tarafından kooperatifin banka hesabına yatırılmakta ve ödemelerde bankadan yapılmakta, kasa kullanılmamaktadır. Banka hesabında 8 bin 67 lira 24 kuruş bulunmaktadır. 2016 faaliyetinde kooperatifimiz 610 lira 51 kuruş kar etmiştir. KDV, Muhtasar, Geçici kurumlar ve vergisi ve kurumlar vergisi beyannameleri yasal süreleri içinde vergi dairesine verilmiş ve stopaj damga vergileri zamanında ödenmiştir. Vergi borcu yoktur. Mevcut ortak sayısı 20 kişidir” açıklamasında bulunuldu.

 

YÖNETİM VE DENETİM KURULU BELİRLENDİ

 

Bilanço, gelir gider farkı hesapları ile yönetim ve denetim kurulu raporları oy birliğiyle kabul edildi. Yönetim ve Denetim kurulu seçimi ile süresi maddesinde ise yönetim kurulu asil üyeler Fatih Kuş, Umut Kırım ve Hidayet Terzi. Yönetim kurulu yedek üyeler ise Ercan şen, Adil Burak Ercan ile Zafer Tosun. Denetim kurulu asil üyeler İlker Tercüman ile Furkan İpek. Denetim Kurulu yedek üyeler ise Sabit Duman ile Birol Öztürk olarak belirlenerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

AİDAT 100 TL OLARAK DEVAM EDECEK

 

Aidatların görüşülmesi, tespiti ve kabulünde ise Kooperatif başkanının aidattan muaf tutulması ve aidatın mevcut 100 TL olarak devam ettirilmesine oy birliğiyle karar verildi. Yönetim kuruluna işyerinin kira süresinin uzatma veya yeni işyeri kiralama, muhasebeci ile sözleşme yapma, ek araç alma, demirbaş alma ve faaliyetlerle ilgili diğer masrafları yapma yetki verilmesi konusu görüşüldü.

 

ARAŞTIRMA YETKİSİ VERİLDİ

 

Yapılan görüşmelerin ardından yönetim kuruluna, araç alımında üst limitin 60 TL olması, alınacak aracın öğrenci taşıma işine uygun araç ve kredi araştırılması yönünde yetki verildi. 16’ncı Olağan Genel Kurul dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10