AK Parti'de yeni dönem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 998 gün sonra AK Parti'nin kongresinde yeniden Genel Başkan olmanın sevincini yaşadı. Ankara Arena Spor Salonunda binlerce partiliye seslenen Erdoğan, "AK Parti; yolu da, kaderi de, ül

21.05.2017 19:16:00 0
AK Parti

SLOGANLARLA KARŞILANDI

 

AK Parti’de ‘İkinci Erdoğan’ dönemi bugün yapılan kongreyle başlarken, kongre için partililer salonu hınca hınç doldurdu. Salona sığmayanlar için salonun dışında ekranlar kuruldu, Erdoğan'ın salona gelişi ile kongre salonunda "Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek" sloganları yankı buldu. Sloganlarla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göz yaşlarına hakim olamadığı görülürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin 370 delegenin imzasıyla AK Parti Genel Başkanlığına tek liste olarak aday gösterildi.

 

GENEL BAŞKAN SIFATIYLA SON KEZ KONUŞTU

 

Başbakan Yıldırım, Erdoğan'ı kongre salonunun kapısında çiçeklerle karşıladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım salona birlikte girdi. 'İşte ordu işte komutan' sloganlarıyla karşılanan Erdoğan'ın ilk mesajı 2019 seçimleriyle ilgili oldu ve "Gece gündüz çalışacağız" dedi. Başbakan Yıldırım, partisinin Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen 3'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, 'genel başkan' sıfatıyla son kez konuştu. Partisinin her daim genç ve dinamik kalacağını vurgulayan Yıldırım, "Bizim kongremiz bayramdır. Her kongre, büyük Türkiye şölenidir. Bu sefer ayrı bir bayram, ayrı bir şölen yaşıyoruz. Bu salonda, bugün yalnızca bir kongre yapmıyoruz. Aynı zamanda değişimin lideriyle milletin partisini bir kez daha bir araya getiriyoruz" dedi.

 

UCU EN YAKINLARINIZA DOKUNSA BİLE

 

Terör örgütü FETÖ ile mücadeleye dikkat çeken Erdoğan, "Milletimin hayrına olmayan bir icraatımı görürseniz gereğini yapın. İsterse babamın oğlu olsun karşısında yer alırım. Ucu en yakınlarımıza dokunsa bile FETÖ ile mücadelede desteğe çağırıyorum. Kimseye eyvallahımız yok ne olursa olsun dönmeyiz yolumuzdan" ifadelerini kullandı.

 

OHAL KALKMAYACAK

 

OHAL ile ilgili akıllarda bulunan soruları da yanıtlayan Erdoğan, "Durum huzura kavuşuncaya kadar OHAL kalkmayacak" diyerek belirsizliğin devam ettiğine işaret etti. Teşkilatlarda yıl sonuna kadar ciddi yenileme yapılacağını açıklayan Erdoğan, AB ile ilgili yaptığı açıklamada "Avrupa Birliği'nin artık ülkemizin ve  milletimizin onurunu hiçe sayma noktasına gelen iki yüzlü tavrına daha fazla  tahammül etmek zorunda da değiliz" dedi.Belediye başkanlarına mesaj veren Erdoğan, "Şehirlerine ve partimize yük olan değil şehirleri ve partimizi omuzlayan belediye başkanlarımızla yola devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Oylamanın bitmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 3'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, bin 414 oyla AK Parti genel başkanlığına seçildi. Kongrenin ardından partililere teşekkür konuşması gerçekleştiren Erdoğan “ Biz milletin 16 Nisan’da verdiği mesajı aldık. Büyüme rakamlarımız hedeflerimizin gerisinde .Büyüme ve istihdam rakamlarımızı hızla yukarıya çıkaracağız. Terör örgütleriyle mücadelemizi tavizsiz yürütmeye devam edeceğiz.Bugün burada Bismilllah diyerek yolumuza devam edeceğiz.Yeni döneme giriyoruz. 16 yıllık tecrübemizle yeni dönemde çok daha büyük işler başaracağız. Türkiye’nin terörle mücadeleden, hak ve özgürlüklerin yer aldığı her alana kadar sıçrama dönemi olacak. MHP ve Devlet Bahçeli'ye BBP Partisine ve HÜDA-Par'a referandumda katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

YENİ DÖNEMDE YEL YERİNİ KORUDU

 

AK Parti'de Genel Başkan vekilliği getiren tüzük değişikliği kabul edildi. Erdoğan'ın A Takımı belli oldu. Geçtiğimiz dönem MKYK listesinde yer alan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’de bu dönemde listede yer alırken, yeni MKYK’da 19 yeni isim yer aldı. AK Parti MKYK listesinde “ Binali Yıldırım, ABdülhamit Gül, Ahmet Sorgun, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Bülent Karakuş, Cahit Özkan, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Erol Kaya, Ethem Sancak, Fatih Şahin, Fevzi Şanverdi, Hacı Ahmet Özdemir, Hamza Dağ, Harun Karacan, H. Kübra Öztürk, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, E. Emrah Karayel, Jülide Sarıeloğlu, Mahir Ünal, Markar Esayan, Mehmet Emin Yılmaz, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Muş, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Nurettin Canikli, Öznur Çalık, Ravza Kavakçı Kan, Recep Uncuoğlu, Rumeysa Kadak, Süleyman Soylu, Tamer Dağlı, Vedat Demiröz, Yasemin Atasever, Zeki Aygün, Zelkif Kazdal, Zeyid Aslan, Zeynep Alkış” yer alırken, geçtiğimiz dönem MKYK listesinde yer alan Galip Ensarioğlu, ,Şaban Dişli, Sema Ramazanoğlu, Veysi Kaynak, Yaşar Karayel, Ayhan Oğan, Mehmet Müezzinoğlu ve Yasin Aktay ise listede yer almadı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10