Gençlik festivalinde 'Göksel' rüzgarı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik Festivali Cumartesi güne gerçekleştirilen etkinliklerle muhteşem bir atmosferde gerçekleş

Çerkezköy 21.05.2017 19:18:00 0
Gençlik festivalinde

Çerkezköy Belediyesi tarafından Gençlik Festivali etkinlikleri kapsamında 3. Bisiklet Şenliği ve uçurtma Şenliği de gerçekleştirildi.  Kuşbahçe Mevkii’ndeki 2. Uçurtma Şenliğinin ardından Gençlik Festivali akşam saat 20.00’da Çerkezköy Belediyesi önünde başlayan ve Kapalı Pazar Yeri önünde sona eren Kortej Yürüyüşü ile devam etti. Kortej yürüyüşüne katılan binlerce Çerkezköylü ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile marşlar söyleyerek Kapalı Pazar Alanı önüne yürüdüler. Çerkezköy Belediye Meydanı önünde başlayan yürüyüşün Pazar yeri önünde sona ermesinin ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal marşımız büyük bir coşku ile hep bir ağızdan söylendi.

 

“MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

 

İstiklal marşının okunmasının ardından sahneye davet edilen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap binlerce vatandaşa seslendi. Akay” Çok değerli hemşerilerim geleceğimizin güvencesi, aydınlık Türkiye’nin umudu, yarınlarımızın teminatı sevgili genç arkadaşlarım. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Son yıllarda tüm milli bayramlarımızı bayraklarımızla, atamızın resimleri ile donattığımız Çerkezköy’ümüzde sizlerin her geçen gün artan katılımlarınız ile coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli bayramlar kökümüz, tarihimiz, birlikteliğimizin sembolü. Son yıllarda bu birlikteliğe daha sıkı sıkıya tutunduğumuzu görmek, bu coğrafyada barış ve kardeşliğimize sahip çıkmak demek. Katıldığınız için bir kez daha teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

“DAHA YAŞANABİLİR BİR ÇERKEZKÖY’DE YAŞAMA ARZUMUZU SÜRDÜRÜYORUZ”

 

Çerkezköy’ün geleceği için gece gündüz demeden çalışmaya, üretmeye devam ettiklerini ve bundan sonra da devam edeceklerini kaydeden Akay” Büyüyen, gelişen Türkiye’nin önemli sanayi kentlerinden biri olan Çerkezköy’ümüzde yatırımlarımızı, çalışmalarımızı büyük bir inanç ve azimle sizlerin desteğiyle, sizlerle birlikte sürdürüyoruz. Daha yeşil daha yaşanılabilir bir Çerkezköy’de yaşama arzumuzu sürdürüyoruz. Havası temiz, çevresi temiz, dereleri temiz, nefes alınabilen Termik santrali olmayan bir Çerkezköy’de yaşamak için mücadele ediyoruz. Çerkezköy’e hizmet aşkıyla Sevdamız Çerkezköy demeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

“HEPİMİZİN BAŞ ÖĞRETMENİYDİ”

 

Türk tarihinde çok anlamlı ve önemli günler olduğunu ifade eden Akay “ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı var. 30 Ağustos Zafer Bayramı var. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı var. Bir de 19 Mayıs var. Her şey 19 Mayıs’ta başladı. Türk tarihinin en karanlık günlerinde, millet ümitsizlik ve çaresizlik içerisinde zor şartlarda Kurtuluş için işaret beklerken, 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan Galata Rıhtımı’ndan küçük Bandırma Vapuru yola çıktı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ona inanan silah arkadaşlarını taşıyan vapur Samsun’a hareket ettiğinde yanında sadece ölmeyi esir yaşamaya tercih edecek vatan aşkıyla dolu yüreklerin manevi gücünden başka bir şey yoktu. 19 Mayıs 1919’da dirilişin ilk durağı Samsun’a ayak bastığında; Türk ufuklarında bir gün kesinlikle bir güneş doğacağına inanarak yola çıktı. Ve ardından ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır’ diyerek başlayan eşsiz bir kurtuluş mücadelesi. Birilerinin kendinden ve milletinden ümidini keserek, esareti kabul ederek İngilizlere kulluk ettiği günlerde sadece ve sadece milletine ve bağımsızlığına inanan bir büyük lider vardı. Bugün Atamıza; Atatürk’ümüze dil uzatmaya yeltenen kahpelere ve soysuzlara, ona inan bu gençlik her an gereken cevabı verecek inançtadır. O Çanakkale’de, Batı Cephesi’nde, Conkbayırı’nda, Kafkaslarda, Filistin’de, Trablusgarp’ta, Sakarya’da bir askeri deha. Savaş kazanıldıktan sonra bir yabancı gazetecinin ‘Padişah mı, Halife mi olacaksınız?’ sorusuna ‘Hayır ben Öğretmen olacağım’ diyerek cevap veren hepimizin Baş Öğretmeni” dedi.

 

“YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA”

 

Akay “ Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diyerek Cumhuriyetimizi Gençliğe armağan eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü bir kez daha saygı ve şükranla anıyorum. Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları hayatının her alanında; duvarındaki resminde, göğsündeki rozetinde, vücudundaki dövmesinde, ruhunda, kalbinde, dinlediği şarkılarda, bağıra bağıra okuduğu marşlarda, onu anmaya, onu her geçen gün yeniden anlamaya, gelecek nesillere anlatmaya, Gençliğe Hitabesinde yazdığı gibi emanet ettiği Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeye devam edecektir. Vazifesinin Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmak olduğunu asla unutmayacaktır. Muhtaç olduğu kudretin damarlarındaki asil kanda olduğunu her an farkında olmaya devam edecektir. Bizler Atatürk’ü evlatları; Birbirimize emanet ettiğimiz bu ruhu sonsuza kadar yaşatmaya şanlı Ay Yıldızlı Türk Bayrağı altında bu topraklarda birlikte yaşamaya ve ‘İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar’ diye marşlar söylemeye ve ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa’ diye sonsuza kadar devam edeceğiz” dedi.

 

GÖKSEL’DEN MUHTEŞEM KONSER

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ardından sahneye davet eden Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, anlamlı bir Gençlik Festivali düzenlediği için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve ekibine teşekkür etti. Konuşmaların ardından sahneye çıkan Türk pop müziğinin güçlü sesi ‘Göksel’ birbirinden güzel ve özel şarkılarıyla sevenleriyle buluştu. Kendine özgü yorumu ve güçlü sesiyle büyük beğeni toplayan sanatçı, konserinde şarkıları ve buğulu sesiyle kulakların pasını silerken, birbirinden şık kıyafetleriyle de göz kamaştırdı. Yeni albümünde yer alan şarkılarını Çerkezköylülere söyleyen Göksel’e alanı tıklım tıklım dolduran binlerce Çerkezköylü hep bir ağızdan eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşadılar.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10