Ordu; 'Üst düzey bir yöneticiden teklif aldım'

Düzenlediği basın toplantısında Referandumda alınan sonucun ardından ülkede bambaşka bir döneme girildiğini ifade eden Mustafa Ordu, "Başkanlık süreci fiili olarak başlamış durumda. Benim tahminim,

Çerkezköy 25.05.2017 09:40:00 0
Ordu;

Bağımsız Milletvekili adayı Mustafa Ordu dün düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak 16 Nisan’da gerçekleştirilen referandumu değerlendiren Ordu; “Referandumda alınan sonucun ardından ülkede bambaşka bir döneme girildi. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti Genel Başkanı olmasıyla birlikte artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Başkanlık süreci fiili olarak başlamış durumda. Benim tahminim, Sayın Erdoğan, özellikle Trakya gibi ‘Hayır’ın önde olduğu yerlerdeki teşkilatlarda ciddi revizyona gidecek. Başarısız teşkilatlar değişecek” diye konuştu.

‘’BİR OY BİLE ÇOK ÖNEMLİ OLACAK’’

Mustafa Ordu konuşmasının devamında referandum sürecinin en başarılı isminin Meral Akşener olduğunu ifade ederek, “Referandum süreci bizlere, ülkede Ak Parti iktidarına karşı alternatif olarak Meral Akşener’in olduğunu gösterdi. Akşener gerek tecrübesi, gerekse bilgi ve birikimiyle ülkeyi yönetecek kapasitesinin olduğunu tüm kamuoyuna kanıtlamış oldu. Eskiden yüzde 30 oy alan bir parti iktidara gelebiliyordu. Başkanlık sisteminin ardından ülkeyi yönetecek kişinin yüzde 50’nin üzerinde oy alması gerekiyor. Artık sistem eskisi gibi değil. Bundan sonra yapılacak olan Başkanlık seçimlerinde 1 oy bile çok önemli olacak” dedi.

‘’CİDDİ BİR REVİZYON SÜRECİ YAŞANACAK’’

Tekirdağ’da ‘Evet’ cephesi olan Ak Parti ile MHP teşkilatlarının başarısız olduklarını sözlerine ekleyen Ordu, “Referandum sonuçları gösteriyor ki ‘Evet’ cephesi Tekirdağ’da başarısız olmuştur. Alınan oylar teşkilatların değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başarısıdır. Bu nedenle özellikle Ak Parti teşkilatlarında ciddi bir revizyon süreci yaşanacaktır” ifadelerine yer verdi.

‘’MİLLETİN YARARINA OLACAK HER GÖREVİ SEVE SEVE YAPARIM’’

Mustafa Ordu konuşmasının sonunda ise basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ‘Şahsınıza Ak Parti İlçe Başkanlığı teklif edildiğine dair söylentiler var’ sorusunu yanıtlayan Ordu; “Tarafıma resmi bir teklif yapılmış değil ancak bir partinin yönetici kadrosunun ilk 20 sırasında bulunan bir isim sözlü olarak İl Başkanlığı için bir teklifte bulundu. Çerkezköy’de Milletin yararına olacak her görevi seve seve yaparım ancak hırsızın, arsızın, yolsuzun ve tacizcinin olduğu bir teşkilatta kesinlikle görev almam” cevabını verdi.

İKTİDAR PARTİSİ İLÇE BAŞKANI OLSAM SARAY YOLU 10 KERE TAMAMLANMIŞTI

Ordu, Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın başarısız olduğunu ve görevden alınacağını iddia ederek, “Bu teşkilatın başındaki şahıs zaten partili falan değil. Bugüne kadar da ağzından Çerkezköy’ün faydasına olacak tek kelime çıkmadı. Bizim dönemimizde kısıtlı imkanlara rağmen Devlet Hastanesi, Meslek Yüksekokulu, Anadolu Lisesi, Sağlık Ocakları gibi birçok hizmeti Çerkezköy halkına kazandırdık. Ancak mevcut Ak Parti Teşkilatı bugüne kadar Çerkezköy’ün faydasına bir hizmette bulunamadı. Ben iktidar partisi ilçe başkanı olsam Saray yolu 10 kere tamamlanmıştı. Diş hekimliği fakültesini de Çerkezköy’e kazandırmıştım. Hepsinden önemlisi de Termik Santralin yapımına kesinlikle izin vermezdim” diye konuştu. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10