'Minikler Okuyor' Çocuk Şenliği yoğun ilgi gördü

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği 'Minikler Okuyor' Şenliği'ne katılım yoğun oldu.

Çerkezköy 25.05.2017 10:23:00 0
 

Şenlikte Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Belediyesi Kültür Müdürü Ümit Zengin, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclis Başkanı Emine Demir, Kent Konseyi Çalışma Meclisi Başkanları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, Okul Müdürleri ve öğretmenler ile kalabalık bir veli kitlesi ile vatandaşlar hazır bulundu.

‘’KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ’’

‘Minikler Okuyor’ şenliğinde ilk konuşmayı Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe yaptı. Serfiçe kitap okumanın önemine vurgu yaparak; ‘’Bu Kitap Okuyor şenliğimizde emeği geçen  Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanımız Emine Demir başta olmak üzere emeği geçen tüm meclis üyelerimize, ilçemize bu  anlamlı projeyi kazandırdıklar için okumak ve kitap konusunda da bir algı yarattıkları için gönülden teşekkür ediyor,  kendilerini tebrik ediyorum. Atatürk İlkokulu Müdürümüz Yakup Dönmez’e, Şehit Dinçer İlkokulu Müdürümüz Önder Ayaz’a, okullarımız öğretmenlerine, öğrencilerimize ve etkinliğimize katılan okullarımızın birinci sınıf öğrencilerine çok değerli velilerimize, etkinliğimizde bizlere sponsor olarak destek ve katkı veren başta Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, Belediye Kültür Müdürlüğü’müze ve tüm destekte bulunan duyarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

‘’KİTAP OKUMAK DÜŞÜNCE UFKUNU GELİŞTİRİR’’

Serfiçe şöyle devam etti. “Tarihte ve günümüzde görüldüğü gibi okuyan, öğerenen toplumlar birçok alanda başarı sağlamışlardır. Diğer toplumlar ise eğitim eksikliğinden dolayı gerikalmışlardır. Toplumlar gelişmek, çağdaş uygarlık seviyesine erişebilmek için en büyük yatırımlarından birini eğitime yapmaktadırlar. Eğitim için ise kitap okumak şarttır. Kitap okumak düşünce ufkunu geliştirir, kişilerin olaylara bakış açısını, onu irdeleme, analiz etme  şeklini, kelime dağırcığını konuşma becerisini geliştirir. Kendisini, düşüncelerini daha kolay ve iyi kavramasını, vaktini güzel geçirmesini, genel kültür  seviyesini yükseltilmesini, hayal gücünün sınırlarının genişlemesini sağlar. Tüm bu faydaların sonucu olarak kişi, hayatta mutlu, başarılı, duyarlı, yaratıcı, bilgi birikimli, daha zeki bir insan olur. Kendisine, ailesine, çevresine, vatanına ve dünyaya faydalı bir birey olur. Yetişen zekaları kitaplarla beslemeyen uluslar, yıkılmaya mahkumdurlar” diye konuştu.

‘’OKUMA ALIŞKANLIĞINI ARTTIRMALIYIZ’’

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’te yaptığı konuşmasında; “ilçemiz Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin düzenlemiş olduğu bu anlamlı projesinin gerçekten örnek bir proje olduğuna inanıyorum. İlçemizde olduğu gibi ülkemizde okuma alışkanlığını çok daha arttırmamız gerekmektedir. Okuyan toplumların daha başarılı olduğu muhakkaktır. Çağdaş Medeniyetler seviyesine ulaşmamız için okumayı teşvik etmek hepimizin görevi olduğuna inanıyorum. Bu başarılı projeyi gerçekleştiren Kent Konseyi Çocuk Meclisimizi, katkı ve destek verenlere de teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından ‘Minikler Okuyor’ projesine destek ve katkı veren ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Belediye Kültür Müdürü Ümit Zengin ve Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Emine Demir’e plaket verildi. Ardından Atatürk İlkOkulu ve Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencilerinin öğretmenleri eşliğinde hazırladığı çeşitli gösterileri sundular. Gösteriler sonunda Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe ve Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Emine Demir şenliğe katılan öğrencilere dünya klasikleri çocuk kitaplarını hediye ettiler.

Haber/Seyit SÜREN

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10