460 Resim sergilendi

Çerkezköy Atatürk İlkokulu'nun bu yıl 2.'sini düzenlediği Geleneksel Resim Şenliği'ne okulda öğrenim gören tüm öğrenciler katıldı. Okul Müdürü Yakup Dönmez, bu yıl ki

Çerkezköy 6.06.2017 22:23:00 0
460 Resim sergilendi

ESERLERİ BAHÇE DUVARINA ASTIK, HALKIN BEĞENİSİNE SUNDUK

 

Atatürk İlkokulu Müdürü Yakup Dönmez, şenlikle ilgili şunları söyledi; “Okulumuzda gecen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz resim şenliğimizi, bu yıl 2.’sini düzenleyerek geleneksel hale getirdik. İki gün devam edecek olan bu Resim şenliğimize, her sınıftan resme meraklı öğrencilerimizin, çalışması bulunuyor. Bu yıl ki resim şenliğimizde 180 adet tuval çalışması resim, 60 adet yağlıboya çalışması resim ve 200 adet ebru çalışması resim yapıldı. Biz de eserleri okulumuzun yola bakan kısmındaki bahçe duvarına asarak halkımızın beğenisine sunduk. Çalışmalarında öğrencilerimize önderlik eden destek ve katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize ve ilçemizin ebru sanatçılarından Gülhis Başaran’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

GÜN BOYU TUVAL VE EBRU ÇALIŞMASI YAPTILAR

 

Atatürk İlkokulu öğrencileri okulun resim şenliğinde okul bahçesinde kurulan resim tahtalarında gün boyu suluboya ve yağlı boya tuval çalışması yaptılar. Öğrencilere, öğretmenleri ve velileri de yardımcı oldu. Ebru sanatçısı Gülhis Başaran öğrencilere ‘’Ebru sanatı’’nın püf noktalarını anlattı. Çalışmaları çok beğenen Başaran, bu okuldan usta sanatçıların çıkacağını söyledi.

 

RESİMLER VATANDAŞLARIN İLGİSİNİ ÇEKTİ

 

Okul idaresi öğrencilerin yaptığı resimleri, okulun Atatürk Caddesi’ne bakan yönüne asarak sergilemeleri yoldan geçen vatandaşların ilgi odağı oldu. Resimleri gördükten sonra, tek tek inceleyen vatandaşlar, resimleri çok beğendiklerini dile getirdiler.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10