Plan değişikliklerine Meclis'ten red

Çerkezköy Belediye Meclisi Haziran ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu dün yapılan toplantı ile tamamlandı.  Çerkezköy Kent Konseyinde yapılan Meclis toplantısının ikinci oturumunda komisyonlara gÃ

Çerkezköy 6.06.2017 22:27:00 0
Plan değişikliklerine Meclis

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Saat 15.00’te başlayan toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Avukatlık Hizmetleri’nin 16.05.2017 gün ve 119 sayılı Teminat Mektubu’nun müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede “ Belediye hizmetlerinin tüm iş ve işlemlerde belediye aleyhine yürütülen ilamlı takiplerde tehir-i icra kararlarının alınabilmesi için 5393 sayılı belediye kanununun 18.maddesine göre bankalardan 2 milyon TL’ye kadar defaten veya birden fazla teminat mektubu alınması, teminat mektubu şekli, süresi ve diğer hususları belirlemeye Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu komisyonca oy birliği ile karar verilmiştir” denildi. Komisyonun aldığı kararda meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Halk Dansları Topluluğunun 22-25 Haziran tarihleri arasında Holllanda’da düzenlenecek olan uluslar arası yarışmaya 46 kursiyer ile katılmak istendiği, araç ve yol masraflarının bir kısmının Çerkezköy Belediyesi tarafından karşılanması talebi karara bağlandı. Komisyonun 8 bin TL nakdi yardım yapma talebi ise meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

RED EDİLDİ

 

Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen  Çerkezköy Pazar yeri yapım işi için 5 milyon TL İller Bankasından kredi çekilmesine, krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmada Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi komisyon tarafından oy birliği ile kabul edilirken, komisyonun aldığı tavsiye kararı da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilen Çerkezköy’deki muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışı da hem komisyon hem de meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen GMKP Mahallesi 408 adaya ait uygulama imar planı değişikliği, GMKP 455 ada ve çevresine ait, 416 ada 2 nolu parsele ait, 1481 adaya ait uygulama imar planı değişikliği dilekçeleri  görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu tüm maddeleri oy birliği ile red ederken, mecliste komisyonun aldığı kararı oy birliği ile kabul etti.

 

ÜÇ PARKA YENİ İSİM

 

Gündemin dokuzuncu maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale  edilen Bütçe içi işletme kurulması hakkında ki dilekçe görüşüldü. Çerkezköy Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş tarafından yapılan bilgilendirmede “Belediyemiz mülkiyetinde veya kullanımında bulunan, lokanta, çay bahçesi, kafeterya, mesire alanı, büfe, nikah ve düğün salonu, otopark, sosyal tesis ve spor tesislerinin işletilmesi konusunda faaliyet göstermek üzere “ Çerkezköy Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesis İşletmesi” adı altında bütçe içi işletme kurulmasına ve İçişleri Bakanlığından izin alınmasına ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanına yetki verilmesine komisyonca oy birliği ile karar verilmiştir” denildi. Komisyonun aldığı bu kararda meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen Kartaltepe Piknik Alanı’ndaki parka 23 Nisan Parkı, Kulalar Sokak’taki parka Bülent Ecevit Parkı Cengiz Topel Caddesi’ndeki parka Şehit Cengiz Topel Parkı verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

KILINÇ’TAN 20 ÇOCUĞU GİYDİRME SÖZÜ

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Funda Serfiçe “ Çerkezköy Kent Konseyi olarak Ramazan Bayramı öncesi yeni bir kampanya başlattık. ‘Bir Çocukta Sen Giydir’ kampanyasında bütün protokol üyelerimize ve esnaflarımıza mesaj yoluyla ulaştık. Bayrama kadar ihtiyacı olan çocuklarımızı giydirmek istiyoruz. Bir çocuk giydirmek 75 TL “ diye konuştu. Serfiçe’nin konuşmasını tamamlaması ile birlikte Çerkezköy’ün duayen sanayicilerinden ve AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis üyesi Ömer Kılınç’ta proje kapsamında 20 çocuğu giydirme sözü verdi.

 

“SORUMLUSU KİM İSE O SORUYU ONA YÖNELTMEK GEREKİYOR”

 

Çerkezköy Amberdere’de yaşayan vatandaşların ezan sesini duymadığını kaydeden Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis üyesi Hasan Sakallı “ Ramazan ayında Ambardere sakinleri olarak ezan sesi duymuyoruz. Telefonlarımıza indirdiğimiz uygulamalar sayesinde oruçlarımızı açıyoruz” diye konuştu. Müftülüğün bu konuda çalışma yapması gerektiğini kaydeden Belediye Başkanı Akay “ Çerkezköy Belediyesi olarak üzerimize düşeni Ramazan öncesi yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Ambardere eksik kalmış onu da tamamlayacağız. Geçtiğimiz günlerde yerel basında böyle bir haber çıktı. Haberi yapmadan önce doğru haber yapmak gerekiyor. Bu haberin esas sorumlusu kim ise o soruyu ona yöneltmek gerekiyor. Ama maalesef bunlarla karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10