RATEM Başkanından Çerkezköy çıkartması

Gerçekleştirilen Genel Kurulun ardından teşekkür ziyareti için Çerkezköy'e gelen Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, gazeteci Şaban Kardeşâ

Çerkezköy 7.06.2017 19:56:00 0
RATEM Başkanından Çerkezköy çıkartması

Gazeteci Kardeş’in yanı sıra radyocularla da bir araya gelen Gürsoy, resmi ilanlara değinerek, “Yayınlanma türüne ve niteliğine göre ilanlar paylaştırılmalıdır. Gazetelere verilen ilanların bir kısmı da bize verilsin demiyoruz. Gazetelere verilen ilanlar devam etsin, buralara yönelikte kamu spotları zorunlu yayınlar bedellendirilsin. Biz bunu ücretsiz yapıyoruz. Bedellerin karşılanması adına Türkiye’de oluşan bu duyarlılığı meclise taşımak gerekir” dedi.

 

RADYOCULARLA BİR ARAYA GELDİ

 

Dün, sabah saatlerinde Çerkezköy’e gelen RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, Gazeteci Şaban Kardeş, Genç FM, Radyo Şeker, Çorlu FM ve Keşan FM radyo sahipleriyle bir araya gelirken, ziyarete Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da eşlik etti. Gerçekleştirilen Genel Kurulun ardından teşekkür ziyaretine çıktığını ifade eden Yusuf Gürsoy, “Ziyaretimizi anlamlı hale getiren Çerkezköy Belediye başkanımız Vahap Akay’ın da bizimle birlikte bulunmasıdır. Kendisiyle tanışmaktan da mutluluk duydum” diye konuştu.

 

MALİYETLERİ MİNİMİZE ETMİŞ DURUMDA

 

Ziyaretinde şaşkınlığını gizleyemeyen Gürsoy, “Genç belediye başkanlarımız da varmış. Şu ana kadar karşılaştığım en genç belediye başkanıyla beraberiz. Zannediyorum seçme ve seçilme yaşını tekrar ettiniz. Başkan Akay’ın hem genç olması hem de yayıncılığa olan desteği bizleri mutlu etti. Destekten kastım da yıllar önce yönetim kurulu üyemiz Bülent Özgür ile geldiğimde Çerkezköy’de bir TRT ile yaşanan sorun vardı. Kulelerin olduğu meskun mahalli ve o dönem BTK’nın bir güvenlik sertifika sorunu da vardı. Bugün ise sevindirici haber, Türkiye’de artık televizyon kuleleri yapılması konusunda yeni bir mevzuat oluşturuldu. Bundan önce Çerkezköy belediye başkanlığımız bu yükümlüğü yerine getirmiş olarak yayıncı kuruluşlarımızın en azından bu kalemden oluşan maliyetlerini de minimize etmiş durumdadır” ifadelerine yer verdi.

 

SORUNLARI KENDİ ARAMIZDA DEĞERLENDİRECEĞİZ

 

Desteklerinden dolayı Başkan Akay’a teşekkür eden Yusuf Gürsoy, “Umuyorum ki diğer kamu otoriterleri de yayıncılarımıza bu gözle bakarlar. Onların hakla buluşmalarını kolaylaştırırlar. Diğer taraftan bu yayınların size ulaşması için yayın kuruluşlarımız çok büyük fedakarlıklar yaparak çok büyük kaynaklar kullanarak bu sesin size ulaşmasını sağlıyorlar. Onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sorunları kendi aramızda değerlendireceğiz. Çerkezköy’ün sorunu Trakya’nın da sorunu olarak değerlendirilebilir” diye konuştu.

 

PROJEYİ GEÇTİĞİMİZ YIL HAYATA GEÇİRDİK

 

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy’un ardından konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “Yaptığımız iş ve işler kamusal hizmettir. Yerel yönetimlerin de hedefi kamusal hizmet, gazete ve habercilikte kamusal hizmetin bir parçasıdır. Biz bu anlamda burada Çerkezköy’ün ve bölgenin sesini, daha güçlü ifade etmek için yapılan kamusal hizmeti, haberciliği vatandaşlara çok daha rahat ve etkin bir biçimde sunmak adına böyle bir projeyi geçtiğimiz yıl hayata geçirdik. Bundan dolayı da mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

KATKI VEREBİLDİYSEK NE MUTLU BİZLERE

 

Belediye meclisimizde yerel yayıncılara pozitif bir ayrımcılıkta gösterdi ve bu bağlamda da kendilerine teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Akay, “Buradaki ortak anlayış hizmettir. Bu kamusal hizmeti hep birlikte yerel yönetimler, habercilerimiz, Çerkezköy’ün çok önemli radyo ve gazeteleri artık kurumsal bir kimliğe kavuşuyor. Bunun bir parçası olarak katkı verebildiysek ne mutlu bizlere. Dolayısıyla bundan sonraki yayın hayatlarında başarılar diliyorum. Çerkezköy’e geldiğiniz içinde teşekkür ediyor, gazeteci Şaban beye de başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

BASININ NE KADAR GEREKLİ OLDUĞUNU YAŞAYARAK GÖRDÜK

 

Hem radyocuların bölgedeki sorunlarını hem de gelecekteki dijital yayıncılık ve mesleki gelecekle ilgili sorunları konuşacaklarını ifade eden Gazeteci Şaban Kardeş ise şunları söyledi; “Daha iyi hizmet verebilmek, kamusal hizmet adına kamu görevini daha özgür yapabilmek için belki Türkiye’de bir ilk olacak. Tek seslilik değil tok seslilik yapabiliyoruz. Öyle ki diğer radyolarla aynı amaç uğruna ortak yayına geçebiliyoruz. Bu da çok önemli bir durum. Bunun devlet tarafından teşvik edilmesini istiyoruz. Ankara’da mecliste önemli bir gelişme olduğunda bu sesi ve sinyali alıp burada ki insanlara yaymak istiyoruz. Başkanımızdan isteğimiz de budur. Gelecek adına hem ülkemizin hem bölgemizin gelişimi ve kalkınmasında basının rolü hiçbir zaman tartışılmadı, biz bunu 15 Temmuz gecesinde yaşadık. Basının ne kadar gerekli olduğunu yaşayarak gördük” dedi.

 

RAMAZANDAN SONRA YAYGINLAŞTIRMAMIZ LAZIM

 

Bölgedeki sorunlar hakkında yapılan fikir alışverişinin ardından söz alan RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Gürsoy, “Yayıncılar olarak Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli milletvekillerini hangi partiden olursa olsun bir araya getirerek sorunlarımızı anlatmalıyız. Medya ilan kurumu oluşturulsun istiyoruz. Altında da birimleri olsun. Yayınlanma türüne ve niteliğine göre de ilanlar paylaştırılmalıdır. Gazetelere verilen ilanların bir kısmı da bize verilsin demiyoruz. Gazetelere verilen ilanlar devam etsin, buralara yönelikte kamu spotları zorunlu yayınlar bedellendirilsin. Bunu ücretsiz yapıyoruz. Devlet ücretsiz kamu ilanlarını yayınlatmak için kendi bir kurum kurmuş ve bu da TRT. 1500 tane radyo ve televizyondan istediği zaman bunun da bir bedeli olmalıdır. Nihayetinde anonim şirketiz. Bir giderlerimiz var. Türkiye’de oluşan bu duyarlılığı meclise taşımak gerekir. Ramazandan sonra bunu yaygınlaştırmak istiyoruz” diye konuştu. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10