Çerkezköy'ün reklam yüzü

Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Derneği'nin bu yıl 3.'sünü düzenlediği Gençlik ve Spor Bakanlığı, Edirne Valiliği ve Edirne Belediye Başkanlığı himayelerinde yapılan Sınırsız Dostluk Yar?

Bölgede Gündem 9.06.2017 19:41:00 0
Çerkezköy

Çeşitli ülkelerden gelen, yabancı sporcuların da bulunduğu koşuda 507 sporcu arasında, ilerleyen yaşına rağmen 78. sırada yarışı tamamlama başarısını gösterdi ve ilk 100’e girerek madalya ve kupa aldı. Bu yıl da bu yarışlara katılmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Hamdi Baygın, “Sağlığım elverdikçe çok sevdiğim bu sporu bırakmayacağım” dedi.

 

DOSTLUĞUNU VE KARDEŞLİĞİN SINIR TANIMAYAN EN GÜZEL GÖSTERGESİ

 

Çerkezköylü atlet Hamdi Baygın Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nun ardından gazetemize açıklamalarda bulundu. Baygın; “Serhat şehrimiz Edirne’de Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Derneği’nin Edirne’de bu yıl 3.’sünü düzenlediği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, Edirne Valiliği ve Edirne Belediye Başkanlığı himayelerinde gerçekleşen Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nun ülkemiz başta olmak üzere Amerika, Afrika gibi dünyanın birçok ülkesinden gelen 507 atlet yarışa katıldı. Çerkezköy’den ise bir tek ben vardım. Yapılan iki buçuk saatlik yarış süresinde genel klasmanda yarışı 78. olarak tamamlayarak ilk 100 sporcu içinde yerimi aldım. Yarışmada ilk dereceleri alan Etiyopta’lı atletler yarışmaya damgasını vurdu. Yarışma her şeyden önce yarışa katılan çeşitli ülke sporcularının tam bir barış, kardeşlik ve dostluk sergilemeleri ise bize kalan en güzel anı oldu. Trakya’mı da böylesine anlamlı ve güzel bir organizasyon düzenlenmekte olması ve bu organizasyonlarda 3. Kez yer almaktan dolayı çok mutluyum. Yarışın 21 kilometrelik parkurunun dönüşünde iki buçuk kilometrelik kısmının inerli çıkışlı rampa olması biz atletleri oldukça zorladı ama yine de yılmadık” dedi.

 

PASAPORT VE VİZESİZ SINIRI GEÇTİLER

 

Hamdi Baygın yarışın Selimiye Camii önünde düzenlenen törenle başladığını da belirterek; “507 atletin katıldığı Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Yarı Maratonu Selimiye camii önünden başladı. Tunca ve Meriç köprülerini geçerek Karaağaç ve bu güzergahı takip ederek Pazarkule Sınır kapısından pasaportsuz ve vizesiz koşarak Yunanistan’ın Kestanies ilçesine kadar koştuk. Yunanlı vatandaşlar da bizleri alkışlarla büyük bir sevgi gösterisiyle karşıladılar. Kestanies’ten dönüş yaparak tekrar geldiğimiz yol güzergahını takip ederek Türkiye’ye geçtik ve Edirne İl sınırına girdik. Ardından Karaağaç İstasyonu, Lozan Anıtı ve Söğütlük’ten geçerek tekrar Tunca ve Meriç köprülerinden geçerek, Kapıkule yönünden Selimiye camii önüne geldik. Ancak, bu istikametten gelirken yarışın son iki buçuk kilometrelik kısmı bizleri çok yordu. Nedeni ise bu güzergah, inerli çıkışlı rampaların çok olmasından kaynaklandı”  diye konuştu.

 

BAŞKAN AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

 

Hamdi Baygın yarış sonunda madalya ve ödüller verildikten sonra yarışa katılan tüm sporculara verilen barışın ve kardeşliğin simgesi olan beyaz güvercinleri, sporcular olarak, ayni anda uçurttuk. Bu an dünya kardeşliğinin ve barışın simgesi oldu diyebilirim. Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’na Çerkezköy Belediyesi Sporcusu olarak yarışa katıldım ve katılmaktan son derece mutluluk duydum. Yarışmaya bu yıl da katılmamda katkı ve destek veren, her zaman sporun ve sporcunun yanında olan Belediye Başkanımız Vahap Akay’a çok teşekkür ediyorum. Edirne’de bizlere, ilgi gösteren ve tüm sporcularla yakın den tek tek ilgilenen sorunlarının giderilmesine çalışan Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a da çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10