Kapaklı'ya atık getirme merkezi açıldı

Kapaklı Belediyesi Yeni Sanayi Sitesi yanında Temizlik işleri müdürlüğü bünyesinde kurulan "Atık Getirme Merkezi"nin açılışı gerçekleşti.

Kapaklı 9.06.2017 19:42:00 0
Kapaklı

TANITIMI YAPILDI

 

Saat 14.30’da gerçekleştirilen açılışa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye meclis üyeleri ile davetliler katıldı. Açılışın gerçekleştirilmesinin ardından atık getirme merkezinin tanıtımı yapıldı. Programa katılan davetliler ve katılımcılar Atık Cep Telefonu fırlatma yarışması ile eğlenceli dakikalar yaşadılar.

 

‘’YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE İÇİN ATIKLARIMIZI MERKEZİMİZE GETİRELİM’’

 

Açılışta konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı” İlçemiz yeni sanayi sitesi yanında kurmuş olduğumuz Kapaklı Belediyesi Atık Getirme merkezimizi ve tesisimizin açılışını yaptık. Bölgemiz sanayi bölgesi olduğundan çevre ve hava kirliliği, her geçen gün artan göç ile birlikte giderek çoğalıyor. Bizler bu olumsuz şartlardan etkilenmemek için, çevre bilincini hem kendimize hem de çocuklarımıza kazandırmalıyız. Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre ve dünya bırakmak için hep birlikte atıklarımızı, atık getirme merkezimize teslim edelim” diye konuştu.

 

13 KATEGORİDE ATIKLAR TOPLANACAK

 

Mandalı, atık getirme merkezinde kağıt, plastik, cam, metal, ahşap, tekstil, kurşunlu piller, pil ve akümülatörler, flüoresan, elektrikli ve elektronik atıklar, ilaçlar, yağlar ve hacimli atıklar ile ömrünü tamamlamış lastikler olmak üzere, 13 farklı kategoride atıkların toplanılacağını kaydetti. Mandalı;“Vatandaşlarımızın da atıklar konusunda gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Ayrıca vatandaşlarımız, getiremeyecekleri ağır yüklü atıklarını 444 80 59'dan Temizlik işleri müdürlüğümüzü arayarak evlerinden aldırabilirler. İlçemize hayırlı olsun'' dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10