Çerkezköy ve Kapaklı'da 52 bin 485 öğrenci karne sevinci yaşadı

Çerkezköy ve Kapaklı'da ki ilk ve orta dereceli okullarda 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında 52 bin 485 öğrenci, dün karne alarak, yaz tatiline merhaba dedi. Karne alan öğrenciler kadar velilerinin de heyecanl

Çerkezköy 9.06.2017 19:50:00 0
Çerkezköy ve Kapaklı

Karne tatili ile birlikte üç aylık bir tatile girecek olan öğrencilere, öğretmenleri tavsiyelerde bulundu. Tatili iyi değerlendirmeleri ve bol bol kitap okumaları ve gördükleri dersleri tekrar etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan öğretmenleri, bu davranışların öğrencilere, bir üst sınıfta fayda sağlayacağını söylediler.

 

ÇERKEZKÖY’DE 33 BİN 750 ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI

 

Ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde ki okullarda eğitim-öğretim gören öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Çerkezköy’de okul öncesi, ilk ve orta öğretimde eğitim öğretim gören toplam 33 bin 750 öğrenci, karnelerini sınıf öğretmenlerinin elinden aldı. Çerkezköy’de görev yapan bin 806 öğretmen ve idareci de öğrencilerle birlikte yarıyıl tatiline girdi. Çerkezköy’de 3 bin 982 anaokulu ve özel eğitim kurumu öğrencisi, 10 bin 241 ilkokul öğrencisi, 10 bin 760 ortaokul öğrencisi ve 8 bin 857 lise öğrencisi olmak üzere toplam 33 bin 750 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

 

75. YIL ORTAOKULUNDA, KARNE TÖRENİNE KAYMAKAM ABBAN KATILDI

 

Çerkezköy’deki okullarda eğitim-öğretim gören toplam 33750 öğrencinin karne sevincine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de ortak oldu. Öğrencilere karnelerini veren ve onlarla birlikte karne mutluluğunu paylaşan Kaymakam Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Gümüş daha sonra Atatürk İlkokulu ve sonrada Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine de karnelerini vererek, öğrencilerin mutluluğuna ortak oldular. Kaymakam Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş 9 TEOG şampiyonu çıkaran 75. Yıl Ortaokulu öğretmenlerine plaket verdiler. Şampiyon öğrencilere hediyeler veren kaymakam, öğrenciler ve öğretmenlerle ayrı ayrı hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

BAŞARILARINIZ HAYAT BOYU DEVAM ETSİN

 

Kaymakam Atilla Selami Abban, karne töreni için gittiği okullarda yaptığı kısa konuşmasında yaklaşık 6 aydır Çerkezköy’de çalıştığını ve gündemlerinde sürekli eğitimin birinci planda olduğunu söyledi. Öğretmen ve idarecilere başarılarının hayat boyu devamını dileyen Kaymakam Abban okul idarecileri başta olmak üzere, öğretmen ve başarılı öğrencileri tebrik etti. Başarılarının daim olmasını temenni etti. Kaymakam Atilla Selami Abban, öğrencilere tatilin tadını çıkarmalarını ve özellikle tatili iyi değerlendirmek için mutlak surette bol kitap okumalarını, kütüphanenin de devamlı öğrencilerin hizmetinde açık olduğunu belirtti. Abban; ‘’Okumak, her zaman başarı getirir. Ben de yatmadan önce kitap okuyorum ve kitap okumadığım zaman uyuyamıyorum. Siz de kitap okuma alışkanlığınızı bu uzun tatil döneminizde geliştirmelisiniz. Kütüphanemiz, yaz boyunca hizmetinizde olacak. Buraya gelip, kitap alabilir. Kütüphanede veyahut evinizde okuyabilirsiniz’’ dedi ve öğrencilere okumanın ne denli faydalı olduğunu vurguladı. Kaymakam Abban konuşmasının sonunda da tüm öğrenci ve öğretmenlere iyi tatiller diledi.

 

SPOR DALLARINDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLENDİRİLDİ

 

Çerkezköy’deki okullarda düzenlenen karne töreninde, bazı okulların idarecilerini okullararası spor müsabakalarında bireysel ve takım olarak başarılara imza atan öğrencileri, madalya ile ödüllendirdiler. 75. Yıl İlk ve Ortaokulunda spor dallarında başarılı olan öğrencilere madalya verildi. 75. Yıl Ortaokulunun bütün spor dallarında en başarılı sınıfının ise 5/d sınıfı olduğu belirtildi ve tüm sınıf öğrencilerine madalya verildi. Öğrenci velileri, evlatlarının bu önemli gününü fotoğraflayabilmek ve gelecekte bir hatıra olarak bırakmak için adeta birbiriyle yarıştılar. Öte yandan karne heyecanının yaşandığı diğer iki okul ise Nurallah Narin Ortaokulu ve Fevzipaşa İlkokulunda da devam etti. Nurullah Narin Ortaokulu'nda düzenlenen karne töreninde konuşan Okul Müdürü Musa Dinç, mezun olan öğrencileri kutlarken, yaz döneminde öğrencilerin zamanını verimli geçirebilmesi adına öğrencilerin Çerkezköy Belediyesi'nin düzenlediği sanat ve spor kurslarına katılmaları gerektiğini vurguladı. Her branştan açılan spor ve kültür kurslarının bu yıl daha  fazla ilgi görmesi beklenirken, başarılı olan öğrencilere Müdür Musa Dinç takdirname ve onur belgelerini bizzat takdim etti.

 

KAPAKLI İLÇESİNDE 18 BİN 747 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

 

Kapaklı ilçesinde de 18 bin 747 öğrenci karne alarak, üç aylık yaz tatile girerken, öğrencilerle birlikte 737 öğretmen tatile girdi. Kapaklı ilçesinde bin 400 anaokulu öğrencisi, 7 bin 388 ilkokul öğrencisi, 7 bin 500 ortaokul öğrencisi, 2 bin 459 ise lise öğrencisi karne aldı. Çerkezköy’deki okullarda yaşanan öğrenci-veli heyecanı Kapaklı ilçesinde de yaşandı. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ile bazı okulların karne törenine katıldılar ve öğrencilere karne verdiler. Kaymakam Yüzer, öğrencilere tatili çok iyi değerlendirmelerini ve bol bol kitap okumalarını önerdi. Başarılı bir eğitim yılı geçirdikleri için öğretmenlere teşekkür etti ve ardından öğretmen ve öğrencilere iyi tatiller diledi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10