Çelik ailelerinin evleri 'SEL' sularına teslim oldu

Önceki gün, Çerkezköy'ü etkisi altına alan sağanak yağış, Kızılpınar Mahallesi'nde ikamet eden Çelik ailesinin evlerini sular altında bıraktı. Yetkililerden yardım isteyen Muhsin Ç

Çerkezköy 10.06.2017 14:05:00 0
Çelik ailelerinin evleri

YAPILAN OKULUN ARDINDAN SÜREKLİ SU BASIYOR

 

Kızılpınar Mahallesi İrgin Sokak numara 2 ve 4 adresinde ikamet eden Mahsun ve İhsan Çelik kardeşlerin evleri sular altında kaldı. Dün etkili olan sağanak yağışın ardından Çelik ailelerine ait iki ev, sel sularına teslim olurken, evde bulunan tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi. Yaklaşık 20 yıldır aynı adreste ikamet ettiklerini ifade eden Çelik kardeşler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Mustafa Kemal Ortaokulu’nun ardından yağan her yağmurda evlerini su bastığını iddia ettiler.

 

CAN GÜVELİĞİMİZ TEHLİKEDE

 

Yaşadıkları mağduriyeti dile getiren kardeşler, “Okul yapılmadan önce o alan dereydi ve su akıp gidiyordu. Önümüze okulu gidip barikat yapınca her yerden su basmaya başladı. Su basmasının yanı sıra sürekli olarak logar da taşıyor. Yaşanan sağanak yağış Allah’tan gündüz oldu, gece olsaydı kimse bizi kurtaramazdı. Artık can güvenliğimiz tehlikede” diyerek serzenişte bulundular.

 

GİYECEK ELBİSEMİZ DAHİ KALMADI

 

İki evde toplamda 11 kişinin ikamet ettiğini ifade eden Çelik kardeşler, “Sel baskının ardından sadece gelip fotoğraf çekmekle yetindiler. Suları kendi imkanlarımızla tahliye etmeye çalıştık. Kimse bizlere yardımcı olmadı. Okul yapılmadan önce böyle bir sorun yaşamıyorduk ki okul yapıldıktan sonra beş kere evlerimizi su bastı. Okulun ardından set yapılmasına rağmen en ufak yağışlarda dahi zor anlar yaşıyoruz. Asgari ücretle çalışan insanlarız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, giyecek elbisemiz dahi kalmadı” açıklamasında bulundular.

 

ÇARESİZ BAKIŞLARLA AİLELERİNİ İZLEDİLER

 

Sel sularının altında kalan evler, suların çekilmesinin ardından korkunç manzarada ortaya çıkmış oldu. Çelik ailelerine ait evlerde bulunan tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi. Yaşanan felaketin ardından sel sularının yaklaşık bir metreye kadar yükseldiği, suların çekilmesinin ardından gözler önüne serildi. Yaşanan mağduriyetin ardından evin bireyleri sular altında zarar gören eşyaları dışarıya çıkarmaya çalışırken, oyuncakları dahi yok olan çocuklar ise çaresiz bakışlarla ailelerini izlemekle yetindi. Şans eseri can kaybının yaşanmadığı sel baskınında büyük çapta maddi hasar meydana geldi. 

 

 

 

 

 

 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10