Adam boyu hafriyat kirliliği

Cumhuriyet Mahallesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su Deposu'nun bulunduğu alan, kamyonların gece gizlice bıraktığı moloz ve hafriyatlarla çöplüğe döndü. Kentsel dönüşüm kapsamında bin

Çerkezköy 12.06.2017 20:22:00 0
Adam boyu hafriyat kirliliği

BÖLGEYİ ADETA TAHRİP EDİYOR

 

Çerkezköy’de bitmeyen inşaat çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan tonlarca moloz, döküm sahalarına para vermek istemeyen bazı hafriyat şoförleri tarafından, otoban kenarı ve ormanlık alanlara dökülüyor. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi su deposunun bulunduğu alanda yol kenarına dökülen kaçak hafriyat büyük bir çevre kirliliğine neden oluyor.  Çevreye ciddi derecede zarar veren hafriyatlar, bölgeyi de adeta tahrip ediyor.

 

ÖNLEM ALINMASINI İSTEDİLER

 

Hem görüntü olarak hem de çevre kirliliğine sebebiyet veren kaçak hafriyat dökümünden rahatsız olan vatandaşlar “ Yol boyunca gördüğümüz bu manzara karşısında çok üzülüyoruz. Her gün buradan onlarca hafriyat kamyonu geçiyor. Bazı kamyoncular para vermemek için yolun kenarına ve ormanlık alana hafriyat ve moloz döküyor. Hatta yolun ortasına dökenler bile var. Kamyon, şoförleri gece farlarını kapatıp hafriyat ve molozunu yol kenarına, ormanın içine döküyorlar. Yol boyunca tüm yeşil alanlar hafriyat alanına dönüşmüş durumda “ diyerek yetkililerden söz konusu çevre kirliliğine karşı önlem almalarını istediler.

 

ZARAR GÖRÜYOR

 

Kaçak yollarla atılan hafriyatın uzun yıllar boyunca doğaya karışmadığı ve içinde her türlü atık madde bulunan hafriyatın doğaya ve çevreye büyük zararlar verdiği biliniyor. Bilinçsizce ya da haksız rant elde etmek amacıyla ruhsatsız alanlara dökülen hafriyatlar nedeniyle, tarım arazileri ve otlaklar başta olmak üzere, her türlü bitki örtüsü ve hafriyat dökülen alanda yaşayan hayvan türleri zarar görüyor. Bu zararların da geri döndürülmesinin son derece zor olduğu belirtiliyor.

 

CEZA UYGULANIYOR

 

Öte yandan Nisan’da Tekirdağ’da hafriyat dökümünün önlenmesi amacıyla Tekirdağ Valiliğinde, Vali Mehmet Ceylan’ın başkanlığında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Jandarma Komutanı Erdal Eren, Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Çevre İl Müdürü Ömer Albayrak, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, İl Defterdarı Mehmet Malanlı, Emniyet İl Müdür Yardımcısı Yaşar Mercan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi ve Zabıta Dairesi Başkanlarının katıldığı bir toplantı düzenlenmiş, kaçak döküm yapanlar için mevzuatın zorunlu kıldığı cezaları uygulamaktan imtina edilmeyeceği, fotoğraf ve videolarla tespit edilen araçlara 50 bin TL ile 150 bin TL arasında ceza uygulanacağı belirtilmişti.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10