Minik yüreklerin büyük başarısı

Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi öğrencileri tarafından yılsonu etkinliği düzenlendi. Minik öğrenciler yıl boyunca büyük bir özveri ile hazırlandıkları gösterilerini, mutluluk içinde hem

Çerkezköy 16.06.2017 19:20:00 0
Minik yüreklerin büyük başarısı

ÇOCUKLARINI YALNIZ BIRAKMADILAR

 

Halk Eğitimi Merkezi’nde dün saat 13.00’da başlayan etkinliğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkan Vakili Talat Atay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Meclis üyesi Uğur Erem, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hikmet İşcan ile öğrenci velileri katıldı. 

 

GÖMLEĞİ DOĞRU İLİKLEMEK İÇİN BURADAYIZ

 

Saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi Müdürü Ezgi İpek, “Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitimi gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir. Biz o gömleğin doğru iliklenmesi için buradayız. Benim için de ilk olan bu tatlı deneyimi sizlerle burada paylaşabilmek kadar gurur verici bir şey daha yok. bu yüzden bu gömleğin düğmelerini doğru iliklemek için heyecanla buradayız” dedi.

 

‘’SEVGİLİ BABALARIMIZ İYİ Kİ VARLAR’’

 

Başarının ulaşılacak son durak değil, bitmeyen bir yolculuk olduğunu ifade eden İpek, “Bu yolculuğun görünmez kahramanları, sevgili babalarımız iyi ki varsınız ve yanımızdasınız. Mükemmel bir babaya sahip bir çocuk olarak büyüdüm ben. Çok iyi yürekli bir adamdı benim babam. Bugün burada olsaydı gurur duyacaktı benimle, tıpkı hayatım boyunca babamla gurur duyduğum gibi. Tüm çocuklarımızın da en az benim kadar şanslı olmaları dileğiyle, gününüz kutlu olsun sevgili babalarımız” diye konuştu.

 

‘’YAŞAM BECERİLERİNİ KAZANDIRIYORUZ’’

 

Ezgi İpek’in ardından kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkan Vakili Talat Atay ise, “Çocuklarımıza çok küçük yaştan itibaren bazı davranışları kazandırmamız gerekiyor. İlk altı yaş döneminde kimlik ve kişilik gelişimine büyük katkı yapacağımız bir dönemdir. Onlara küçücük yaştan itibaren bir takım sorumlulukları, mutlaka vermenizi tavsiye ederim. Gündüz bakım evimizde öğretmenlerimiz onlara yaşam becerilerini kazandırmaya çalışıyorlar” ifadelerine yer verdi.

 

HAYAT ŞARTLARI ARTIK ZORLAŞTI

 

Atay konuşmasının sonunda, “Ekmek eskiden aslanın ağzındaydı, artık ekmek aslanın ağzında değil midesinde. O kadar şartlar zorlaştı. Çocuklarımızın bazı velilerinin ödevleri kendilerinin yaptığını gözlemliyoruz. Bırakın kendi ödevlerini kendileri yapsınlar. Günlük okul hayatlarında hatta dışarıda oynarken, yaşadıkları bazı problemlerin tümünü çözemeye kalmayın. Çünkü onlar toplum içerisinde deneme kavrama yöntemiyle hayatı kavrayacaklar” dedi.

 

MUTLU GÜNÜ KAYIT ALTINA ALDILAR

 

Yapılan konuşmaların ardından minik öğrenciler öğretmenleri nezaretinde hazırladıkları gösterileri velilerine sergilediler. Çocuklarını izlemeye gelen veliler ise, çocuklarının bu mutlu gününü ölümsüzleştirmek adına hem fotoğraf çektiler hem de video ile kayıt altına aldılar.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10