Adres değişiyor manzara değişmiyor!

Uyuşturucu batağındaki gençler her geçen gün farklı adreslerde benzer görüntüler vermeye devam ederken, Emniyet ve sağlık ekipleri uyuşturucuyla ilgili verdikleri mücadelede zaman zaman çaresiz kalıyorlar.

Çerkezköy 19.06.2017 19:49:00 0
Adres değişiyor manzara değişmiyor!

MANZARALAR DUR DURAK BİLMİYOR

 

Çerkezköy’de neredeyse her gün gündeme gelen bonzai krizi manzaraları dur durak bilmiyor. Sentetik uyuşturucu maddeye bağımlı gençlerin ibretlik halleri sürekli olarak objektiflerimize yansırken, düştükleri içler acısı durum ise yürek sızlatıyor. Tüm cadde ve sokaklarda benzer görüntüler yaşanırken, uyuşturucu kullanan gençler, uyuşturucu maddenin etkisiyle adeta şekilden şekle giriyor.

 

ÖLÜMLE KARŞI KARŞIYA KALIYORLAR

 

Uzun bir süredir sıkça yüzünü gösteren bonzai illeti gençleri ölüm tehlikesiyle karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Hayri Batur Caddesi’nden meydana gelen vaka da ise üzerinden kimlik çıkmayan ve ismi öğrenilemeyen bir gencin, aldığı uyuşturucu maddenin etkisiyle bir binanın önünde baygın halde yatması vatandaşları korkuttu.

 

İKNA EDİLEREK AMBULANSA BİNDİRİLDİ

 

Gence yardım ederek ayıltmaya çalışan vatandaşlar bu isteklerinde başarılı olamayınca durumu emniyet ve sağlık ekiplerine bildirdiler. Olay yerine gelen emniyet güçleri baygın halde bulunan genci ayıltmakta başarılı olamazken, sağlık ekiplerini karşısında gören genç bir anda kendine gelerek tedavi istemediğini ifade etti. Emniyet güçlerinin yardımıyla ikna edilerek ambulansa bindirilen genç tedavi edilmek üzere Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

BÜYÜK TEPKİLERE NEDEN OLUYORLAR

 

Uyuşturucu batağındaki gençler kendilerine uzatılan yardım elini çoğu zaman boş çevirirken, çoğu zamanda emniyet ve sağlık ekiplerine sert tepkiler de bulunuyorlar. Sentetik uyuşturucu kullanarak cadde ve sokaklarda yarı baygın halde dolaşan gençler çoğu zamanda yoldan geçen vatandaşlara musallat olmaları büyük tepki topluyor.

 

KALICI ÇÖZÜMLER İSTİYORLAR

 

Yaşanılan olumsuzluklara tepki gösteren vatandaşlar, yetkili mercileri göreve davet ederken, uyuşturucu kullanımı ve satışı hakkında denetim ve uygulamaların artırılarak, kalıcı çözümlerin üretilmesi gerektiğini ifade ettiler.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10