Tek yön çileyle geldi

Her geçen yıl 15 bin dolaylarında aldığı göç ile birlikte içinden çıkılmaz bir hale gelen trafik çilesine çözüm amacıyla düzenlenen tek yön uygulamasına dün itibari ile geçildi.

Çerkezköy 19.06.2017 19:52:00 0
Tek yön çileyle geldi

Atatürk Caddesi’nin iniş, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddelerinin ise çıkış yönü olarak hayata geçtiği tek yön uygulamasının trafiği rahatlatması bekleniyor. Çalışmaları erken saatlerde Belediye Başkanı Vahap Akay ve Zabıta Müdürü Kenan Erez yerinde takip ederken, uygulamaya alışamayan sürücüler zor anlar yaşadı.

 

SÜRÜCÜLER HENÜZ UYGULAMAYA ALIŞAMADI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi ve Çerkezköy Belediyesi tarafından çile haline gelen trafik yoğunluğuna çözüm bulmak amacıyla hazırlanan tek yön uygulaması, dün erken saatlerde hayata geçirildi. Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddeleri ile bu caddelere bağlı sokakların tek yön olarak trafik akışının sağlanmasını amaçlayan sirkülasyon projesine, ilk gün olması ve çalışmaların tam anlamıyla bitirilememesiyle zaman zaman aksaklıklar yaşandı.

 

SÜRÜCÜLER ALIŞANA KADAR ZAHMET ÇEKECEK

 

Başkan Vahap Akay, Çerkezköy’de vatandaşın tek yön uygulamasına alışacağını, trafik sorunun çözümü için bu tek yön uygulamasına başlanıldığını belirtti. Başkan Akay, “İlçemizde en işlek caddelerimiz olan Atatürk, Uğur Mumcu ve Öztrak caddelerinde her geçen gün araç trafiğinin yoğunlaşması nedeniyle,  trafik arap saçına dönmeye başladı ve bunun bir an önce çözüme kavuşması gerekiyordu. Yaptığımız çalışmalar neticesinde, bu sonunun tek yön uygulamasıyla çözüleceği kanaatine vardık. Tabi ki araç sürücüleri Çerkezköyümüzde yeni başlayan bu uygulamamıza alışıncaya kadar zahmet çekecek ama zamanla alışılacaklar. Kent trafiğinin çözümü için bu uygulama gerekliydi. Çift sıra parkları da ortadan kaldıracağız ve trafik daha da düzene girecek. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmak zorunda” dedi.

 

KAFALAR KARIŞTI

 

Tek yön uygulamasına geçilmesi ile birlikte sabahın ilk ışıklarıyla zabıta ekipleri, aracını önceki gece eski düzene göre park eden araç sürücülerini uyararak işe başladı. Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddelerinde uygulanan tek yön uygulamasının sağlıklı işlev kazanması için bu caddelerdeki kavşaklarda görevlendirilen Zabıta ekipleri sürücülere yön tayininde yardımcı oluyor. Zabıta ekipleri tek yön uygulamasına uymayan araçlara geçit vermiyor ve hangi yönden gideceği konusunda bilgiler vererek o yöne yönlendirme yapıyor. Tek yön uygulamasına alışamayan araç sürücüleri polis barikatları ve zabıta ekiplerinin yönlendirmesine rağmen yaşadıkları kafa karışıklığı sebebiyle yolun ters şeridine girdi. Yeni uygulamadan şehir içi ulaşım sağlayan mavi minibüsler de nasibini aldı.

 

HALKIN DİREKTİFLERİNE UYUYORUZ

 

Başkan Akay, Altıyol Kavşağında tek yön uygulaması denetlemeleri sırasında bazı araç sürücüleri, başkandan çift sıra parkları ortadan kaldırması hususunda dilekte bulunurken, uygulamanın Çerkezköy’de süreklilik kazanamayacağı görüşünü bildirdiler. Diğer yandan uygulamayı olumlu karşılayan ve trafiği rahatlatacağı görüşünde olan vatandaşlar da var. Başkan Akay konu hakkında, "Tabiki de uygulamayı olumlu karşılamayan sürücülerimiz de oldu. Onların da görüşlerini, şikayetlerini dikkate alıyoruz. Hiç merak etmesinler. Çerkezköyümüzü çok daha güzel bir şehir haline getirebilmek için, vatandaşlarımızın da görüşlerini dikkate alıyor, onların direktifleri doğrultusunda projelerimizi uygulamaya koyuyoruz’’ dedi.

 

TEKPARK GERİ DÖNÜYOR

 

Yeni düzenlemeye göre Kasım ayından itibaren Öztrak Caddesi'ndeki orta refüj tamamen kaldırılacakken, Atatürk Caddesi'nin belediye hizmet binasından aşağıya kalan kısmındaki orta refüjün kaldırılması bekleniyor. 6 ay sürecek olan çalışmaların yanı sıra kaldırımlar da yenilecekken, uygunsuz araç parklarına tedbir olarak TEKPARK uygulaması yeniden geliyor.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10