Devlet yatırımlarının gelmemesinde siyasetin parmağı mı var?

Yıllardır ilçenin devlet yatırımı noktasında naçar kaldığı bilinirken, düzenlenen canlı yayında gazeteci Şaban Kardeş'e Kapalı Spor Sahası ve yıllardır yapımı bir türlü tamamlanmak is

Kapaklı 20.06.2017 19:29:00 0
Devlet yatırımlarının gelmemesinde siyasetin parmağı mı var?

BAKAN SÖZ VERDİ MANDALI KADAR AKAY DA SEVİNDİ

 

Önceki gün Kapaklı'da düzenlenen iftar programına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın Kapaklı'ya verdiği yatırım sözünü hatırlatan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Sayın Bakanımız Kapaklı'ya yatırım sözü vermiş. Ben buna çok seviniyorum. Ankara'dan devlet yatırımlarına çok ihtiyacımız var. İlçemizde bir dalçığı hayal ediyoruz ama devlet yatırımı göremiyoruz" dedi.

 

VERGİ VERİYORUZ PARAMIZ İÇERDE KALSIN

 

Her yıl ortalama olarak 15 bin dolaylarında ilçenin göç aldığını ve büyük oranının genç nüfusun oluşturduğunu ifade eden Akay, devlet yatırımlarının bir an evvel siyasete malzeme olmadan Çerkezköy'e gelmesi gerektiğini söyledi. Akay, "Doğru orantısal bir yatırım istiyoruz. Çerkezköy'ün bir hakkı var. Vergi sıralamasında ilk 500 firmanın 19 firmasının ilçede üretim yaptığından bahsediyorsak bu vergiler burada kalsın, bu topraklara yatırılsın istiyoruz" diye konuştu.

 

SPOR ALANLARI YAPMAK BİZİM İŞİMİZ DEĞİL

 

Bakımsız bir görüntüsü bulunan Kapalı Spor Sahası hakkında da açıklamalarda bulunan Akay, "Burası uzun yıllar atıl kaldı ve 2006'da Spor Bakanlığı tarafından tamamlandı ve 10 yıllığına belediyeye tahsis edildi. Yapanlara sonsuz teşekkür ediyorum. 2016 yılında sözleşmesi bitti. Nedense tekrar belediye ile protokol imzalanmaması kararı alındı, İl Gençlik Müdürlüğü'ne devredildi. Spor alanlarını aslında belediyeler yapmaz, Spor Bakanlığı yapar. Ama biz üzerimize vazife edindik ve 29 Ekim Spor Kompleksini hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.

 

KOSKOCA PROJEDE SADECE 2 İŞÇİ ÇALIŞIYOR

 

Yapımı yılan hikayesine dönen ve inşaatında sadece 2 işçinin çalıştığı Gençlik Merkezi projesi hakkında açıklamalarda bulunan Akay, "Gençlik Merkezi 2014 yılında ihalesi gerçekleşti. Biz göreve geldiğimizde hafriyat malzemeleri dökülüyordu ve bugün iş yarım kaldı. 3 yıldan beri manzaramız bu. Bin metrekarelik bir projenin 3 yıllık manzarası bu. Bunlar aslında bir an evvel hayata geçirilebilir meseleler’’ dedi.

 

BAHANE BULDULAR

 

Bu alan döküm sahası olarak kullanılıyordu, ,Gençlik Merkezinin yanında bulunan alanı da futbol sahası olarak beraber ihaleye çıkaralım istediler. Bizler de tamam dedik. Çalışmalar devam ediyordu zemin etüt çalışmasından sonra sahanın dolgu sahası olduğunun, buranın bir futbol sahası olamayacağının açıklamasını yaptılar. Teknolojik olarak bu alan ne kadar kötü olsa da her türlü inşaat yapılır ama buraya saha yapılmaması için bahane buldular diye düşünüyorum. Bunlar bakanlıklar için ciddi yatırımlar değil. 2 milyon TL'lik yatırımlarla birçok şeyi gerçekleştirebilirsiniz" şeklinde konuştu.

 

YARI OLİMPİK HAVUZ SENEYE AÇILACAK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, Cengiz Topel Caddesi üzerinde yapılması planlanan yarı olimpik yüzme havuzu projesinde gelinen son noktaya değinen Akay, "Yarı olimpik yüzme havuzunun ihalesi yapıldı. Temelini atıyoruz. 9 milyon TL'lik yatırımın yer tahsisini biz yaptık, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yatırımını ortaya koydu. Önümüzdeki sene biz buna kavuşacağız. 3 milyonluk yatırımlar için bakanlıkların bahane bulmasını şık bulmuyorum. Verilen vergilere karşılık bu halk, bunu görmek istiyor" dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10