Kadın düşmanlığı gündelik hale getirilmek isteniyor

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Dr. Candan Yüceer, İstanbul'da bir kadının 'Ramazan'da mini etek' giydiği gerekçesiyle bindiği minibüste bir erkek tarafından sözlü ve fizik

Tekirdağ 21.06.2017 20:13:00 0
Kadın düşmanlığı gündelik hale getirilmek isteniyor

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İstanbul’da bir kadının giydiği kıyafet bahane edilerek yapılan saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamasında Ramazan ayında kadınlara giyim kuşamları nedeniyle saldırıların arttığına dikkat çeken Yüceer, “bu saldırılar münferit olaylar gibi sunulsa da iktidarın cezasızlık kültüründen ve kadınlara bakış açısından cesaret almaktadır” dedi.

 

CEZASIZLIK KÜLTÜRÜNDEN BESLENİYOR İKTİDARDAN CESARET ALIYORLAR

 

İktidarda bulunan partinin kadınlara karşı olan tavrını eleştiren ve kadınlara ikinci sınıf insan gözüyle bakıldığına dikkat çeken Yüceer, bu saldırganlar bu bakış açısından ve yaratılan cezasızlık kültüründen besleniyor, bundan cesaret alıyorlar” dedi.

 

HİÇBİR GEREKÇE KADINA ŞİDDETİ MAZUR GÖREMEZ

 

Hiç kimsenin, hiç kimseye nasıl giyineceğini, hangi tercihte bulunacağını veya herhangi bir yaşama biçimini dayatamayacağını, bunları bahane ederek, üstelik Ramazan ayını istismar ederek saldırmaya hakkı olamayacağını belirten Yüceer, “Hiçbir gerekçe kadına şiddeti mazur gösteremez, bu yapılan saldırılar kadınlara ya bizim istediğimiz biçimde giyinirsin öyle sokağa çıkarsın, ya da çıkmazsın demektir.” dedi.

 

SALDIRIYA SESSİZ KALMAK VİCDANSIZLIKTIR

 

Genç kadının saldırıya uğradığı esnada, minibüste bulunan hiç kimsenin müdahale etmemesinin sindirme politikalarının bir sonucu olduğunu vurgulayan Yüceer, “Toplumumuz şiddet konusunda duyarsızlaşıyor. Korkuyor, siniyor ve neme lazım niye karışayım demeye başlıyor. Çünkü cezasızlık ve yaşanan adaletsizlikler toplumu içten içe çürütüyor “ dedi. Aynı zamanda saldırıya müdahale etmeyenleri de eleştiren Yüceer, hiçkimsenin bu saldırıya müdahale etmemesinin vicdansızlık olduğunu ifade etti. Konuşmasını şu şekilde sonlandıran Yüceer, “Kadın sivil toplum örgütleriyle beraber bu olayın ve bu davanın takipçisi olacağız” dedi.

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10