"Jeotermal ile bölgenin geleceği değişecek"

Saray'da bulunan jeotermal suyu sağlık turizmi alanında değerlendirmek için geçtiğimiz günlerde somut adımlar atan Doğan Jeotermal, önceki gün basına, emlak sektörüne ve mahalle muhtarlarına özel bir topl

Saray 22.06.2017 18:02:00 0

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Düzenlenen toplantıya Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Dilaver Perçin ve Arif Naci Öngören, Saray Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen, Doğan Jeotermal Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, Ekonomi Bankası Çerkezköy Müdürü Mehmet Ali Doğaner, Saray Belediye Meclis Üyeleri, Saray Mahalle Muhtarları ve Saraylı emlakçılar katıldı. Toplantıda konuşma gerçekleştiren Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, mineral değeri oranlarıyla şifa kaynağı olan jeotermal suyla ilgili en isabetli yatırımcı firmalardan biriyle buluşmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

 

“TURİZM MERKEZİ DURUMUNA GELİYOR”

 

Selenyum mineralinin termallerde önemli olduğunu ifade eden Başkan Çoban, “Bu bakımdan suyumuzun çok zengin olduğunu öğrendik. Bu süreç başlamış oldu. Allah’a çok şükür bu suyu ihaleye katılarak 30 yıllığına Saray Belediyesi’ne kazandırdık. 50 bin dönüm ruhsat alanını da Saray Belediyesi’ne kazandırdık. Bu kuyumuzda şu anda 3 bin kişilik termal tesise cevap verecek suyumuz var. 57 derece su sıcaklığı mevcuttur. Sağlık Bakanlığı raporlarında mineral bakımından en zengin termal sulardan birisine sahip olduğumuzu da gördük. Şuan itibariyle yerimizi ihale ettik. Saray’da termal suyumuzun özellikle mülkiyeti belediyemize ait olan Galata Deresinin kıyısındaki 3 dönüm alanımızı ihaleye çıkarttık ve ihale de geçen hafta sonuçlandı. İhaleyi Doğan Jeotermal Grubu kazandı. Daha başka kuyular açılacak, seracılık da bölgemizde gelişecektir. Ülkemizden ve yurt dışından seracılık için başvurular başladı. Saray sağlık turizminin termal turizminin merkezi durumuna geliyor. Saray, Trakya’nın çekim merkezi olacak. Trakya’da tek Türkiye’de en büyük termal tesisleri Saray’da kurulacak” diye konuştu.

 

“5’İNCİ PROJEMİZ OLACAK”

 

Doğan Jeotermal Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, jeotermal tesisin yapım sürecinde ve yapımından sonraki süreçlerde bölgeye istihdam konusundaki katkılarından bahsetti. Doğan ”25 yıllık jeotermalci olarak jeotermalin tanıtımından başlayarak köy köy belde belde gezdik. Ülkemizde binlerce kişilik jeotermal tesisimiz var. Bu bizim beşinci projemiz onun için de içerisinde kongre merkezi, toplantı merkezi, sağlık kültür merkezleri, günü birlik hamamlar, bunun dışında yine devre tatil yerleri olan bir konsept düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10