Kültür Gezilerine 2 Bin 150 vatandaş katıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan Ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlikten 2 bin 150 vatandaş yararlandı. Çerkezköylülerin Ramazan coşkusunu doyasıya yaşadığı kültür gezilerinde İstanbul

Çerkezköy 23.06.2017 18:57:00 0
Kültür Gezilerine 2 Bin 150 vatandaş katıldı

HER GÜN DÜZENLENDİ

 

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, geleneksel olarak her yıl Ramazan Ayında düzenlenen İstanbul Sultanahmet Camii ve Edirne Selimiye Camii gezilerine bu yıl da vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi. Tarih ve kültürel mirasın yoğun olarak hissedildiği mekânları barındıran Edirne ve İstanbul’a düzenlenen kültür gezilerine yaklaşık 2 bin 150 kişi katıldı. Ramazan Ayı kültür gezilerinde Selimiye Camii ve Sultan Ahmet Camii’nde iftarlarını açma imkânı bulan vatandaşlar oldukça keyifli anlar yaşadıklarını belirttiler. Ramazan ayı boyunca her gün düzenlenen İstanbul ve Edirne gezilerine katılan vatandaşlar son olarak, teravih namazının kılınmasının ardından Çerkezköy’e geri döndüler.

 

VATANDAŞLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

 

Düzenlenen Kültür Gezileri ile vatandaşın Ramazan coşkusunu Selimiye ve Sultan Ahmet Camii’nde yaşamasını istediklerini dile getiren Vahap Akay” Çerkezköy Belediyesi olarak yaklaşık 2 bin 150 vatandaşımızı Edirne Selimiye Camii ve İstanbul Sultan Ahmet Camii’ne götürerek oradaki atmosferi yaşamasını istedik. Geçen yıl da düzenlemiş olduğumuz Ramazan Ayı kültür gezilerimize vatandaşlarımız büyük ilgi göstermişti. Gezilerimize katılan tüm vatandaşlarımıza ve gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Belediyemiz personelimize böylesine güzel ve anlamlı bir organizasyonda bizlere katkı sağlamalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Çerkezköy Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ramazan Ayı Kültür Gezileri kapsamında Edirne ve İstanbul’a gitme imkanı bulan; tarihi camilerde duygulu anlar yaşayan vatandaşlar ise “Bu gezilere herkesin katılması gerekiyor. Herkesin Edirne Selimiye Camii ve İstanbul Sultan Ahmet Camii’ni en az bir defa görmesi gerekiyor. Allah herkese bu tarihi mekanları görmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı. Vatandaşlar, Ramazan Ayında bu tarihi camileri gezme ve görme imkânı sağlayan Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkürlerini iletti.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10