Bakan Müezzinoğlu müjdeyi Çerkezköy'de verdi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Koçak Farma İlaç fabrikasında önceki akşam sektör temsileri ile bir araya gelerek sıkıntılarını dinleyen Çalışma ve Sosyal Güvenli

Çerkezköy 23.06.2017 18:59:00 0
Bakan Müezzinoğlu müjdeyi Çerkezköy

“YÜZDE 55 İTHAL İLAÇLARA ÖDÜYORUZ”

 

İlaç sektörünün Türkiye’nin anlamlı ve değerli bir sektörü olduğunu ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Türkiye ilaç sanayinde yaklaşık 25 milyara yakın bütçeyi, kamu olarak bizler harcıyoruz. Vatandaşın cebinden ve özel sigortadan da karşılananlara baktığımız zaman 30 milyar TL’lik bir harcama görüyoruz. Bu harcama rakamının yüzde 55’leri ithal ettiğimiz ilaçlara ödüyoruz. Yüzde 45’ini ise kendi yerli ve milli üretimimizle karşılıyoruz. Dünya son 150 yıldır özellikle gelişmiş dünya akıl terini dökerek bizlerin geri kalmış ülkelerin, gelişen ülkelerin alın terini ne yazık ki acımasızca sömürdü ve sömürmeye devam ediyor” diye konuştu.

 

“BU YOLCULUKTA BAŞARILI OLABİLİRİZ”

 

Müezzinoğlu “  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras olarak bıraktığı bu genç Cumhuriyette ve bizlere vasiyeti var. Türk milletine, muhasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır diyor. Öyleyse o muhasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe gidebilmek için alın teri kadar akıl teri de dökmemiz gerektiğine inanıyorum. Birilerinin akıl teri dökerek bizleri daha çok sömürmesine müsaade etmememiz gerekiyor. O nedenle akıl terinin en çok döküldüğü alanlardan birisi de ilaç sanayidir. İlaçta yenilikleri özellikle biyoteknolojiyi ülkemizde mutlaka kazandırabilen ve biyo teknoloji ile birlikte dünyanın da tüketimine ürettiklerini sunabilin bir millet haline ve üretim merkezi haline gelebilmeyi başarabilirsek, işte o zaman bize vasiyet olarak bırakılan muasır medeniyet seviyesinin üzendeki, o büyük Türkiye hedefine yolculuğumuzu sağlıklı yapabiliriz. Bu yolculukta başarılı olabiliriz. Bu masanın etrafında nitellikli çalışanlarımız var. Nitelikli alın teri dökenlerimiz var. Türkiye’nin dünya ile yarışması gerektiğine inanan yatırımcılar ve girişimciler var. Koçak Farma İlaç fabrikası da 46 yılını tamamlamış ve 50.yıla merdiven dayamıştır. Bu firmalarımız bizim kurumsallaşan dünya ile rekabet eden, ederken de argesini güçlendiren dünyanın argelerine üretebilen değil kendi arge ürünlerini çıkartabilen bir noktayı ulaşabileceğimize inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“HIZLA TEK HANELERE İNECEĞİZ”

 

Sağlık Bakanı olduğu zamanda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu zamanda da ilaç sanayini yerli ve milli boyuta yükselmesi için, yanlarında olmaya gayret ettiklerini kaydeden Müezzinoğlu, “Özellikle yerli insülin bizi en çok heyecanlandıran bir konuydu. Epeyce yorulduk, zaman zaman sizleri üzdük. Paylaşarak bu kazanımı sağladık. Ülkem adına mutluyum, geleceği adına da umutluyum. Daima sizlerin yanınızda olacağız. Türkiye dünya ile yarışan bir ülkedir. Büyük Türkiye milleti büyük muhasır medeniyet seviyesini üzerinde yürüyebilecek gücü de var, iradesi ve dinamiği de vardır. Ülke olarak genç bir nüfusumuz var. Bu alanda gençlerimiz ile geleceğe muhasır medeniyet seviyesine ulaşacağız. Önümüzdeki süreçte nitelikli gençlik ve nitelikli genç istihdamına özel planlar hazırlıyoruz. 2016 yılında yaşadığımız olağanüstü olumsuzların sıkıntılarını geride bıraktık. Artık Türkiye yüzde 5’lerin üzerine çıkan büyümeleri yakaladı. İstihdamda da çok hızlı artışları yakaladık. Yüzde 13’lere yükselen işsizlik oranları yüzde 11.7’lere indi. Gelecek ayın rakamı ise inşallah yüzde 11’lerin altına inecektir. Hızla tek haneli rakamlara inmiş olacağız” dedi.

 

İLK İNSÜLİNLER HEDİYE EDİLDİ

 

Müezzinoğlu “ İşsizlik ile yaptığımız bu mücadelede bizim temel sorunlarımızdan birisiydi. Yüzde 24’lerden yüzde 21’lere indirdiğimiz genç işsiz kitlemiz var. Bu genç işsiz kitlemiz yaklaşık 1 milyon 100 bin nüfusa sahip. Bu gençlerimizin birçoğu da üniversite ve lise mezunudur. Bunların tamamı genç ve sağlıklı, diğer taraftan da eğitimlidir. Bunları nitelikli elamanları, üreticileri çalışanları yapmak, nitelikli girişimci olmaları ile projelerle destekte bulunacağız. 1 milyon 100 bin eğitimli insanımızı alanlarında çok daha nitelikli hale getirmek için çalışmalarını tamamlıyoruz. Bayramdan sonra eylem planlarımızı sizlerle paylaşacağız. Türkiye’nin yarınları daha iyi olsun diyoruz. Ülkenin potansiyeli bu anlamda var. Bu ülkenin potansiyeline inanan asla kaybetmez” diye konuştu. Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu'na Türkiye'nin ilk insülinlerinden hediye edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10