Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları yarın bitiyor

2017 yılı Çiftçi kayıt Sistemi başvurularının yarın mesai bitimine kadar sona ereceğini belirten Çerkezköy Ziraat odası yönetim kurulu başkanı Hasan Toprak çiftçi kayıt sistemi başvurusunda bul

Çerkezköy 28.06.2017 22:07:00 0
Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları yarın bitiyor

2017 YILI BAŞVURULARI 1 EYLÜL 2016’DA BAŞLAMIŞTI

 

Çerkezköy Ziraat Odası yönetim kurulu Başkanı Hasan Toprak: “2017 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2016 tarihi itibarı ile başlamıştı ve başvuru tarihleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamada, ÇKS Yönetmeliği uygulamaları çerçevesinde, tarafından belirlenmiştir. Bakanlığın yayınladığı genelgede, Çiftçilerin üretim yıllarına ilişkin ÇKS başvuruları, bir önceki yılın 1 Eylül tarihinde başlayacak, Bu doğrultuda çiftçiler, 2017 yılına ilişkin ÇKS başvurularını 1 Eylül 2016 ile 30 Haziran 2017 tarihleri arasında yapacakları belirtildi.

 

ÇKS BAŞVURULARI İÇİN ZİRAAT ODALARINDAN ÇİFTÇİ BELGESİ ALMA ZORUNLULUĞU VAR

 

Başkan Hasan Toprak şöyle devam etti: “ÇKS başvurularında, üreticilerin ziraat odalarından “Çiftçi Belgesi” alma zorunluluğu bulunuyor. Karışıklıkların önlenmesi amacıyla, yeni üretim sezonu ÇKS başvurusu için ziraat odalarına gelen çiftçiler yeni sezona ait arazi bilgilerinin, üretim beyanlarının, tarımsal varlıklarının vb. bilgilerinin güncellenmesi önem taşımaktadır. Çiftçilerimiz 2017 yılı ÇKS başvurusu için il ve ilçe müdürlüklerine 1 Eylül 2016 tarihi itibarı ile ibraz  etmeye başladıkları çiftçi belgelerinde ‘2017 ÇKS başvurusu için geçerlidir’ ibaresinin yer almaktadır. Çiftçilerin ÇKS’ye kayıt olması, kontrollerin yapılması ve ÇKS’nin güncellenmesi bakımından önem taşımaktadır” dedi.

 

YARIN SON

 

Başkan Hasan Toprak son kayıt başvuru tarihinin yarın mesai bitimine kadar sona ereceğini de belirterek, “Odamıza kayıtlı tüm çiftçilerimizi ÇKS kaydı başvurusunda bulunmaları için son bir uyarıda bulunmak istiyorum.1 Eylül 2016 tarihinden bu yana ÇKS kaydı başvurusunda bulunmayan çiftçilerimizin yarın mesai saati bitimine kadar Odamızdan gerekli belgeleri alarak İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurarak kayıtlarını yaptırsınlar. ÇKS kayıtlarını güncellemek için, istenen bilgi ve belgelerle, başvurular  il-ilçe müdürlüklerine yapılmaktadır. Birden fazla ilçe sınırları dahilinde tarımsal faaliyet sürdüren çiftçiler ÇKS’ye kayıt olmak için, başvurularını tarım arazisinin bulunduğu yerleşim birimlerinden herhangi birinin bulunduğu ilçe müdürlüğüne, arazi merkez ilçede ise il müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir. Çiftçiler, Bakanlıkça yetki verilmesi halinde yetki verilen iş ve işlemlerini kendileri internet üzerinden Bakanlıkça sağlanacak ÇKS uygulaması ve/veya e-devlet kapısı üzerinden de yapabilirler. Dediğim gibi yarın son gün. Çiftçilerimizin mağdur olmaması için yarın mesai bitimine kadar ÇKS başvurusunda bulunmayanlar başvurularını yapsın” diyerek uyarıda bulundu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10