Çorlu katliam yasasına dur diyecek

Hayvan Hakları Savunucuları Derneği Türkiye'de eş zamanlı eyleme hazırlanıyor.

Çorlu 30.06.2017 20:07:00 0
Çorlu katliam yasasına dur diyecek

Bugün saat 13:00’te Hayvan Hakları Savunucuları Derneği tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılması için Orman Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan yasa tasarısına karşı ortak basın açıklaması yapacak. Saat 13:00’te yapılacak basın açıklaması Çorlu’da Heykel Meydanı’nda gerçekleşecek.

 

‘’BU BİR KATLİAMDIR’’

 

Söz konusu olan açıklamada, tasarının yasalaşması sonucunda şehir içinde bulunan hayvanların şehir dışına taşınacağı için telef olacağı ve katliamlara sebebiyet verileceği belirtilmektedir. Tüm Türkiye’de aynı isteklerin dile getirileceği ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. ‘’Mevcut yasada tüm belediyelerin kısırlaştırma ve bakım merkezi kurması hükmü varken, değişiklik tasarısının 8. maddesinde, nüfusu 100 binden az olan 970 ilçe belediyesinde ‘’KISIRLAŞTIRMA’’ merkezi kurulmasına gerek görülmemiştir. Bu durumda, kısırlaştırma merkezi olmayan belediyelerce, kısırlaştırılmadan şehir çevrelerine, çöplüklere ve yaban hayatına atılan sahipsiz hayvanlar, oralarda yazın susuzluktan kışın da korunaksız olarak soğuk ve kara mahkum olarak acı içinde can verecekler. Bunun yanında, yaban hayatında yoğun olan Kuduz hastalığının, evcil olan kedi ve köpeklere geçip, hastalığın bir şekilde insan oturumlu olan şehirlere gelmesine sebep olacaktır. Sayıları da kontrol edilemez biçimde artacağı için, hayvanlar zehirlenip vurularak öldürülecek yasa tasarısının bu maddesi ile katliamlara sebep olacaktır’’ denildi.

 

TEKRAR GÖRÜŞÜLMESİNİ TALEP EDECEKLER

 

Hayvan Hakları Savunucuları Derneği yapılacak ortak basın açıklamasında, tasarının, STK lar, akademisyenler, Veteriner Hekimler Odaları ve BARO Hayvan Hakları Komisyonlarının da katılımı ile tekrar görüşülüp, çözüm odaklı olarak ve sokağın gerçeklerine, eko dengeye, vicdani ve insani koşullara uygun olarak yeniden hazırlanmasını talep edecek.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10