Vergi dairesi gece yarısına kadar hizmet verdi

7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırması ile ilgili kanun için son başvuru dün gece 00.00'da sona erdi. Çerkezköy Vergi Dairesi'nde borcunu yapılandırmak için son günü bekleyen yüzlerce vat

Çerkezköy 30.06.2017 20:12:00 0
Vergi dairesi gece yarısına kadar hizmet verdi

DÜN SON GÜNDÜ

 

27 Mayıs 2017 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 7020 sayılı Yeni Yapılandırma Kanunuyla, vatandaşların kamuya olan borç yükünün azalması hedeflenerek, borçların taksitlendirilmesi için dün, son başvuru günüydü.

 

36 AYA KADAR ÖDEME KOLAYLIĞI

 

Yeni yapılandırma Kanunu ile kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirilirken, vergi dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların gecikme zamları, faizleri Yİ-ÜFE oranında, yani üçte iki oranında azaltılıyor. Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor. Kanundan yararlanan vatandaşların yıllık yüzde 16.80 oranında gecikme zammı ödemek yerine yıllık yüzde 3-4 gibi düşük oranda bir tutar ödeyecek. Yeni yapılandırma kanunu sayesinde geçmiş borçların taksitler halinde ödenebileceği bilgisi aktarılırken, borçların 36 aya varan sürelerde ödenmesi mümkün kılındı.

 

GECE YARISINA KADAR HİZMET VERDİ

 

Ayrıca, çok sayıda vatandaşı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezaları da kapsayan yapılandırma işlemlerinde Yurt-Kur üzerinden öğrenim kredisi alan öğrencilerin, kuruma olan öğrenim ve katkı kredisi borçları da bu kanuna göre yapılandırıldı. Yurt-Kur borcunu yapılandırmak isteyen onlarca üniversite mezunu öğrenci, vergi dairelerine akın etti. Çerkezköy Vergi dairesi, işlemlerini son güne bırakan vergi borçlularına gece saat 00.00'a kadar hizmet verdi. Bayram sonrası 3 gün boyunca sabah saat 08:00’de açılan vergi daireleri, gece yarısı 24:00’a kadar açık kalmakla birlikte, çalışan personele ekstra bir ücret verilmedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10