Çerkezköy'de yaşayan emekli ve memurlara müjde

Çerkezköy'de yaşayan emekli ve memurların beklediği haber sonunda geldi. Yaklaşık 200 bin kamu çalışanını ilgilendiren müjdeli haber önceki akşam, Başbakan Binali Yıldırım tarafından aÃ?

Çerkezköy 3.07.2017 20:11:00 0
Çerkezköy

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE AÇIKLADI

 

Çankaya Köşkü'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, toplu iş sözleşmesinin 200 bin kamu çalışanını ilgilendirdiğini hatırlatarak, Toplu iş sözleşmesinin, 2017-2018 yıllarını kapsadığını ve 2 yıllık yapıldığını belirtti. Yıldırım; "İçinde bulunduğumuz yıl için zam oranı, ilk 6 ayda yüzde 7,5; ikinci 6 ayda yüzde 5 şeklinde mutabakata varılmıştır. İkinci yıl için birinci yarıda, yüzde 3,5; ikinci yarıda yüzde 3,5 olmak üzere kararlaştırılmıştır. Ek ödenek, bir sefere mahsus olmak üzere 500 liradan 750 liraya yükseltilmiştir. Yüzde 50 şeklinde artış gerçekleşmiştir. Ayrıca brüt çıplak ücreti 3 bin liranın altında olan işçilerimize 90 lira ilave artış sağlanmıştır. Yapılan bu çerçevede anlaşmayla en düşük kamu işçisinin maaşı, en düşük memurun maaşının altında olmayacak. Eksik varsa tamamlanacak memur ve işçi arasındaki taban ücret böylece eşitlenmiş olacak. Aradaki fark, kaldırılmış olacaktır" şeklinde konuştu.

 

90 TL EK İLAVE

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni iş sözleşmesine göre, aylık 3.000 TL altında olan çıplak brüt ücretlere bu tutarı aşmamak üzere aylık 90TL/ay ilaveyle bir iyileştirme yapılmıştır denildi. Diğer ilave zamlar ise şu şekilde açıklanarak karara bağlandı. Buna göre; Birinci yılın ilk altı ayı için %7,5 ikinci altı ay için % 5, ikinci yılın ilk altı ayı %3,5 ve ikinci altı ayı için %3,5 olarak ücret zammı uygulanacaktır. Ayrıca ilk altı ay hariç olmak üzere daha sonraki dönemlerde gerçekleşen enflasyonun ücret zamlarının üzerinde gerçekleşmesi halinde, aradaki farkın enflasyon farkı olarak ücretlere yansıtılacaktır. Toplu İş Sözleşmelerinde yer alan maktu ödemeler ve sosyal yardımlar, ücret zammı oranında ve ücret zammının uygulandığı dönemlerde artırılacaktır denildi.

 

YEMEK BEDELİ 1.5 TL ARTTIRILDI

 

Yapılan Toplu İş sözleşmesinde dikkat çeken diğer detaylar ise şu şekilde açıklandı, ‘’Yemek yardımı bedeli 1. yıl için 1,5TL/gün artırılarak uygulanacaktır. İkinci yıl itibariyle ücret zammı oranında ve ücret zammının uygulandığı dönemlerde artırılacaktır. İlk defa geçmiş dönemde yıllık olarak 500 TL olarak ödenen denge ödeneği, ek ödeme olarak Mayıs ayında brüt 750TL olarak ödenecektir. Ocak 2017 tarihi itibariyle en düşük aylık giydirilmiş net ücret 2.600 TL düzeyine getirilmiştir (ücret, ikramiye, ilave tediye, primler, tazminat, sosyal yardım ve asgari geçim indirimi dahil). Geçmiş dönemlerde olduğu gibi, ülkenin ve çalışanların durumu göz önünde tutularak, tarafların iradesiyle uzlaşma sağlanarak çerçeve protokol imzalanmıştır’’ şeklinde açıklanarak karara bağlandı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10