Tekirdağ'dan 7 savcının görev yeri değişti

Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve HSK üyesi Kenan İpek 780 hakim ve savcının yerinin değiştiğini duyurdu.

Tekirdağ 4.07.2017 20:23:00 0
Tekirdağ

Karar, HSK'nın resmi internet sitesinden de duyurulurken, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü’de dahil olmak üzere Tekirdağ genelinde toplam 7 savcı yer değiştirdi. Buna göre Çorlu'da görev yapan Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü Rize Cumhuriyet Başsavcılığına atanırken, Edirne'de görev yapan Murat Yiğiter Çorlu'ya atandı.

 

ÖNCE MÜSTEŞAR İPEK DUYURDU

 

Karar, dün akşam kurumun resmi internet sitesinden "Bölge adliye ve adli, yargı ilk derece mahkemeleri 2017 yılı kararnamesine ilişkin duyuru" başlığıyla yayınlanan duyuru ile hakim ve savcıların listesi ve yeni görev yerleri açıklandı. Duyuruda ayrıca atama listesine nasıl itiraz edileceği de açıklandı. Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve HSK üyesi Kenan İpek de konuyla ilgili mesajında "HSK 1. Dairesince 780 kişilik(hakim/savcı) yaz kararnamesi çalışması tamamlanmıştır. Adalet teşkilatımız ve Milletimiz için hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

 

KARARA İLİŞKİN İTİRAZ İÇİN SON GÜN 10 TEMMUZ

 

HSK'nın açıklamasında şöyle denildi: 2017 yılı yaz kararnamesine ilişkin çalışmalar, 03 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır. Meslektaşlarımızın görev yerlerinden ayrılmalarına ilişkin tebligatlar daha önce ilân edilen takvim doğrultusunda gönderilecektir. Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini en geç 10 Temmuz 2017 tarihi mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından "Atanma Talep Formu" nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle yapmaları gerekmektedir. Ayrıca fiziki olarak dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır. Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımızın ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10