''Bugüne kadar 165 bin ton buğday alımı gerçekleşmiştir''

Tekirdağ AK Parti Milletvekili ve Tarım Komisyonu Üyesi Metin Akgün, hububat piyasası ile ilgili basın açıklaması yayınladı. Akgün; Hububat Hasatı 15 Mayıs tarihi itibari ile başlamış olup, şu anda Hub

Tekirdağ 6.07.2017 19:10:00 0

Türkiye geneli buğday piyasa fiyatları ekmeklik buğdayda 800-1100 TL/Ton arasındadır. Türkiye Toprak Mahsülleri Ofisi Haziran ayında emanet alıma başlamış olup, bugüne kadar 165 bin ton buğday alımı gerçekleştirilmiş, Türkiye genelinde 1160 bin ton randevu vermiştir. Türkiye Toprak Mahsülleri Ofisi günde 40 bin ton ürün almaya devam etmektedir. Trakya genelinde hasat şu anda %55 seviyesindedir’’ diye konuştu.

 

‘’ÇİFTİLERİMİZ HİÇ BİR ŞEKİLDE MAĞDUR EDİLMEYECEKTİR’’

 

Akgün; ‘’Sanayici ve tüccarın isteksiz davranması, rekoltenin yüksek olması, yöresel kalite sorununun yaşanması nedenleriyle fiyatlarda gevşeme yaşanmıştır. Gümrük vergilerinin düşürülmesi buğday alımlarını etkilemeyecektir. Trakya borsalarında şu andaki hububat alım fiyatı 900 TL civarlarındadır.

Trakya’da 60 bin ton ekmeklik buğday almış ve 600 bin ton buğday için randevu verilmiştir. Çiftçilerimizin ürünleri emanet alımlarında depo kirası alınmamaktadır ve ürünlerin karşılığında %30 avans verilmektedir. Çiftçilerimiz hiçbir şekilde mağdur edilmeyecektir‘’şeklinde konuştu.

 

‘’FİYAT KONUSUNDA GEREKLİ AÇIKLAMA BİR KAÇ GÜN İÇERİSİNDE YAPILACAKTIR’’

 

Çiftçilerin beklediği fiyat konusuna da değinen Akgün, birkaç gün içerisinde gerekli açıklamanın yapılacağını belirtti. Akgün, ‘’Toprak Mahsülleri Ofisi yetkilileri bölgemizde çalışmalara devam etmektedir. Ancak Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bu kadar gayretlerinin dışında çiftçilerimizin de tarlalarına çok iyi bakması, ilaçlamalarını zamanında yapması ve toprağını genç ve yeni tohumla buluşturması da ürünün kalitesi ve verimin yüksek olması açısından önemli faktörlerdendir. Fiyat konusunda gerekli açıklama kamuoyuna, birkaç gün içerisinde yetkililerimiz tarafından yapılacaktır. Çiftçilerimizin herhangi bir endişeye kapılmasına gerek yoktur’’ dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10