Çerkezköylüler yüzmeye hasret

Çerkezköy Belediyesi Yaz Spor Okulu başlarken, iki dönem halinde düzenlenen spor okullarından en çok ilgiyi yüzme branşının görmesi dikkatlerden kaçmadı.

Çerkezköy 6.07.2017 19:14:00 0
Çerkezköylüler yüzmeye hasret

Yüzme branşına ilk dönemi 706, ikinci dönemi 453 olmak üzere toplam 1159 öğrenci kayıt yaptırdığı belirtildi. Ebeveynler ise bu durumu Çerkezköy’de yüzmek için herhangi bir alan bulunmamasına bağladı.

 

150 BİN NÜFUSLU ŞEHİRDE YÜZME HAVUZU YOK!

 

150 bine yakın nüfusu ile birlikte, sanayi için önemli bir kent olan ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan Çerkezköy’de yüzme havuzunun olmayışı, halkın yaz okullarında verilen yüzme kursunu fırsat bilerek, Çerkezköy Belediyesi’ne akın etmesine sebep oldu. Yaz Spor Okulları’nda yüzme branşına kayıt yaptıran 1159 öğrenci ve ebeveynleri, Çerkezköy’de yapım çalışmaları devam eden ‘Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nu dört gözle beklediklerini belirttiler. Ebeveynler, ‘’Sanayi kenti olması dolayısıyla Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan Çerkezköy’de, bir yüzme havuzumuzun olmayışı en büyük eksiğimiz. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve diğer vatandaşların yüzme konusunda kendilerini geliştirmeleri, sıcak havalarda serinleyecek bir alan bulmaları açısından yüzme havuzu kesinlikle bir ihtiyaç halini aldı. Hal böyle iken ve bir yüzme havuzumuz bile yokken, biz de çocuklarımızı, yaz spor okullarını fırsat bilip, yüzme kursuna yazdırdık’’ dediler.

 

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU DÖRT GÖZLE BEKLENİYOR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin ‘Ortak Projeler’ kapsamında Çerkezköy’de yapacağı Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu yapımına, bilindiği gibi Mayıs ayında başlanmıştı. Çerkezköylüler tarafından da olumlu karşılanan projenin bitiş tarihi Ekim 2018 olarak belirlense de Çerkezköylü vatandaşlar sabırsızlıkla, projenin erken bitirilmesi konusunda isteklerini dile getirdiler. Vatandaşlar verdikleri röportajda, Çerkezköylü insanların yüzmek için kendi kentini değil de Çorlu’daki yüzme havuzunu veyahut Tekirdağ sahillerine gittiklerini belirterek, havuz yapımının bir an önce bitirilmesi konusunda, yetkililerden talepte bulundular.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10