Bezgin'den ihraca belgeli cevap

Çerkezköy Haber Gazetesinde çıkan "AK Partili Sevgi Aksoy'a bir yıl uzaklaştırma" haberinin ardından dün, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin basın açıklaması gerçekleş

Kapaklı 6.07.2017 19:19:00 0
Bezgin

Bezgin, grup kararına uymayan Meclis üyesi Sevgi Aksoy’un İl Disiplin Kurulu kararı ile bir yıl süre ile geçici olarak ihraç cezası ile cezalandırıldığını kaydetti. İhraç kararını yalanlayan Sevgi Aksoy’a belgelerle cevap veren Bezgin; “Sevgi Aksoy bir yıl boyunca bağımsız meclis üyesi olarak devam edecektir. Belediye de AK Partiyi temsil etmemektedir. Ama yine de partimizin üyesidir. Grup toplantılarına ise kendisini davet etmeyeceğiz” diye konuştu.

 

“GRUP KARARINA UYMAMIŞTIR”

 

Dün saat 14.00’de İlçe Teşkilatında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin; “Dün basında çıkan ihraçla ilgili haberin adına Sevgi Aksoy hanımefendinin yerel basına yaptığı açıklamalar üzerine, bizlere de açıklama gereksinimi doğmuştur. Sevgi Aksoy AK Parti Belediye Meclis üyemizdir. Ama biz her meclis toplantısı öncesinde yapılan grup toplantılarında alınan kararların hepsini gideriz. Mecliste oylama yaparak yansımasını isteriz. Nisan ayı meclis toplantısında yapılan komisyon seçimlerinde aldığımız grup kararlarına uymayarak, İmar Komisyonuna CHP Meclis üyelerinin verdiği oylarla seçilmiştir. Bu kararda bizim grup kararına uymaması nedeniyle bunu da biz parti disiplin kuruluna taşıdık” diye konuştu.

 

DİSİPLİN KURULUNUN KARARINI OKUDU

 

İl Disiplin kurulunun göndermiş olduğu belgeyi basın mensupları ile paylaşan Bezgin, “İl Disiplin kurulunun almış olduğu karar şu şekildedir. AK Parti Tekirdağ İl Disiplin Kurulu Başkanlığı’ndan gelen yazıda “ 19.06.2017 tarih ve 33-2017 nolu kararı ile parti tüzüğümüzün 116,6 maddesindeki eylemleri kapsayan hükmü uyarınca bir yıl süre ile geçici olarak ihraç cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Karar tarafımıza tebliğinden itibaren madde 105’de belirtilen yasa süre olan 10 gün içinde karara karşı Merkez Disiplin Kurulu nezdinde itiraz hakkının bulunduğu ihtaratıyla bilgilerinize rica ederim” ifadeleri yer alıyor” diye konuştu.

 

“BAĞIMSIZ OLARAK DEVAM EDECEK”

 

Bezgin; “Sevgi Aksoy’un 10 gün yasal süresi Salı günü itibariyle dolmuştu. Kendisi de Tekirdağ’a giderek itirazda bulunmuştur. Onunla ilgili karar Genel Merkezdedir. Ama bugün itibariyle İl Başkanlığı nezdinde Sevgi Aksoy partimizden bir yıl ihraç edilmiştir. Gelen ihraç kararını ise 4 Temmuz’da Kapaklı Belediyesine gönderdik. Sevgi Aksoy bir yıl boyunca bağımsız meclis üyesi olarak devam edecektir. Belediye de AK Partiyi temsil etmemektedir. Ama yine de partimizin üyesidir. Grup toplantılarına ise kendisini davet etmeyeceğiz” dedi.

 

SOSYAL MEDYADAN YALANLAMIŞTI

 

Kapaklı siyasi kulislerinde AK Partili Belediye Meclis üyesi Sevgi Aksoy’un bir yıl süre ile AK Parti Belediye Meclis üyeliğinden ihraç edildiği haberi gündeme bomba gibi düşmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Aksoy, “Bir yerel gazetede şahsıma yönelik olarak Ak Parti’den ihraç edildiğime dair çıkan haber tamamen asılsız ve yalan haberdir. Konu ile alakalı parti içi süreç devam etmektedir. İhraca gerekçe olacak herhangi bir durum söz konusu değildir. Süreç netleştiğinde tarafımdan Kapaklı kamuoyu bilgilendirilecektir. Saygılarımla “ ifadelerini kullanmıştı

 

AKILLARA DUMANLAR’I GETİRDİ

 

Öte yandan Sevgi Aksoy’un bu davranışı akıllara AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis üyesi Şükrü Dumanlar’ın İmar Komisyonu üyesi olmasına rağmen yapılan oylama sonucu Denetim Komisyonuna girmesini akıllara getirdi. Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı ise Şükrü Dumanlar’ı grup kararına uymadığı gerekçesiyle İl Disiplin Kuruluna sevk etmişti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10