Okul alanı satışı meclisi gerdi

Kapaklı Belediye Meclisi Temmuz ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunu dün saat 16.00'da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığında gerçekleştirdi. 6 dönümlük okul alanınÄ

Kapaklı 7.07.2017 21:19:00 0
Okul alanı satışı meclisi gerdi

AK Parti grubunun red verdiği satış oy çokluğu ile kabul edilirken, konuyla ilgili konuşan AK Partili meclis üyesi Salih Bezgin; “Okul alanları olmadığı için okulların içine okullar yapıyoruz. Okullar iç içe sıkıştırırken de bu satışın uygun olmadığını düşünüyoruz. Okulların alanlarını daraltarak okullar yapıyoruz. Okul yeri bulamazken, mevcut okul yerini satmak çok mantıklı gelmiyor” diye konuştu. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise yapılan araştırmalar neticesinde Kapaklı’ya beş okul alanı kazandırdıklarını kaydetti.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Gündemin ilk maddesinde Atatürk Mahallesi 868 ada 6 nolu parsel tamamı 180 metrekare arsada bulunan 20 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması oy birliği ile kabul edildi. İmar komisyonuna havale edilen ilçede yeni açılan cadde ve sokağa İbrahim Dükanlı isminin verilmesi ve Atatürk Mahallesi Kurtuluş Dere mevkii Hafızlar Sokak ile Aşıklar Sokak arasında kalan dört parça olan parka isim verilmesi konusu karara bağlandı. Cadde ve sokağa İbrahim Dükanlı isminin verilmesi daha detaylı bir şekilde değerlendirilmesi için komisyona oy birliği ile gönderilirken, Aşıklar sokakta bulunan parka merhum Alparslan Türkeş, Hafızlar Sokak’ta ki parka ise merhum Necmettin Erbakan’ın isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

AK PARTİDEN RED OYU

 

İmar ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Atatürk Mahallesi 1576 ada 8 nolu parselde 6 dönümlük arsa vasfındaki okul alanının teknik lise yapılması için satışa çıkarılması konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi komisyonca, oy çokluğu ile kabul edilirken, konuyla ilgili konuşan AK Parti grup sözcüsü Akın Yılmaz; “Kapaklı’da ikisi devlet tarafından biri de özel olmak üzere, üç tana teknik lise vardır. Kapaklı’nın eğitim açısından sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Bu okul alanını satmaktan ziyade, Kapaklı’nın Endüstri Meslek Lisesi’ne ihtiyacı vardır. Devlet kanalı ile Milli Eğitim’in belediyeden okulla ilgili talepleri var. Şu anda buranın satılmasından ziyade, imar tadilatı yapılarak devlet tarafından buraya okul yapması taraftarıyız. Kapaklı her yıl göç alıyor ve eğitim noktasında da çok büyük sıkıntıları var. O yüzden buna red oyu kullandık” dedi.

 

“BEŞ OKUL ALANI KAZANDIRDIK”

 

Akın Yılmaz’ın sözleri üzerine konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı;“Geçtiğimiz aylarda Vali beyle yaptığımız çalışmalarda, Kapaklı’da 2019 yılı sonrası alanları daha da genişleterek okul alanlarının yaratılmasını istedi. Yapılan araştırmalar çerçevesinde Kapaklı’ya beş okul alanı kazandırıldı. Önümüzdeki hafta Büyükşehir Belediyesi’nden geçirilerek beş ayrı alan okul alanına çevrilecek. Bununla birlikte devletin yatırım yapacağı yerler de hazırlanmış oldu. Biz özel sektörü bu işe katarak, hem devlet hem de özel sektör olarak, böyle alanları kazandırmış olduk” diye konuştu.

 

“HER YIL OKUL YAPMAK ZORUNDAYIZ”

 

Kapaklı’nın çok hızlı büyüdüğünü kaydeden AK Partili Meclis üyesi Salih Bezgin;“2017-2018 yatırımlarında mevcut Sanayiciler İlköğretim Okulu, Fatma İrfan Mandalı İlköğretim Okulu’nun alanına okul yapıyoruz. Alanlarımız yok. Okul alanları olmadığı için okulların içine okullar yapıyoruz. Okulların içine sıkıştırırken de bu satışın uygun olmadığını düşünüyoruz. Okulların alanlarını daraltarak okullar yapıyoruz. Okul yeri bulamazken, mevcut okul yerini satmak çok mantıklı gelmiyor. Artan nüfusla birlikte ilçe merkezine her yıl bir okul yapmak zorundayız” dedi.

 

“KAYGILARIMIZ VAR”

 

Bezgin;“Sizlerin oraya okul yapacağına inanmıyoruz. O kadar samimi isek verin devlet yapsın. Eğitim amaçlı ise Sanayiciler İlköğretim Okuluna yapacağımız okulu gelin oraya kaydıralım” açıklamasında bulundu. Meclis üyesi Metin Kanat, AK Parti grubu olarak kaygılarının olduğunu kaydederken, Akın Yılmaz ise okul yapımına karşı olmadıklarını ve Kapaklı’nın teknik liseye ihtiyacı olmadığını söyledi.

 

“ASIL SİZ ÖĞRENEMEDİNİZ”

 

CHP Grubu adına konuşan Halil İbrahim Erkan;“Bu arkadaşların rant endişeleri varsa, iki yıl içinde hizmete sokma şartıyla da yapabiliriz. Kazandırılacak okul da makine, elektrik bölümleri açılırken, atölyeler kurulacak. Kısacası Meslek Teknik Okulu açılacak” dedi. Mandalı Halil İbrahim Erkan konuşurken araya giren AK Partili Meclis üyesi Metin Kanat’a ‘bir yıldır meclis üyeliği yapıyorsun. Birisi konuşurken araya girmemesini öğrenemedim. 2019 yılına kadar da bu meclis üyeliğini öğrenemezsin” sözüne sinirlenen Kanat;“Siz bize gülerek hakaret ediyorsunuz. Bence siz üç dönemdir Belediye Başkanlığı yaptınız ama hala Belediye Başkanlığını öğrenemediniz. Çünkü bizi bırakınız, kendi meclis üyelerinize saygı göstermiyorsunuz” dedi. Tartışmaların ardından ilgili gündem maddesi AK Parti grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Plan ve Bütçe komisyonu tarafından oy birliği ile kabul edilen Vize Belediye Başkanlığının 20 adet kamelya ihtiyaç talebi ise Metin Kanat’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10