Üretim ve satış aynı anda yapılıyor

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi'nde yer alan kadınların el emeği ürünlerinin satışını yaptığı Hanımeli Sokağı'nda, hanımlar ürünlerini sergilemeye devam ediyor.

Çerkezköy 9.07.2017 21:56:00 0
Üretim ve satış aynı anda yapılıyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından kendilerine bu yıl özel olarak tahsis edilen, ahşaptan yapılan ve son derece kullanışlı olan ürün satış dükkanlarında hanımlar, el emeği ve göz nuru dökerek hazırladıkları el işlerini satarak, hem aile bütçesine katkı sağlıyor, hem de kendilerine iş imkanı yaratıyorlar.

 

SATIŞ VE ÜRETİM AYNI ANDA BİR TEK HANIMELİ SOKAĞI’NDA

 

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, iki yıl önce Çerkezköy Kent Konseyi olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın katkı ve destekleriyle kurulan Hanımeli Sokağı’nda, kadınların el emeği ve göz nuru dökerek hazırladıkları işlerin satışının yapıldığını ve kadınların bu sokakta aile bütçelerine az da olsa katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Esas olanın el emeklerinin değerlendirilmesi olduğunu belirten Serfiçe;“Çerkezköy Kent Konseyi’mizin Hanımeli Sokağı’nda, Kent Konseyi Kadın Meclisi’nde görev alan kadınlarımız, kurulan bu sokakta satış ve üretimi ayni anda yapıyorlar. Üretimler günlük olarak yapılarak, satışa sunulmakta ve aynı üründen fazla talep olması durumunda ise, üretim ihtiyaca göre fazladan yapılıyor. Üretim ve satışın aynı anda yapıldığı tek yer olan Hanımeli Sokağı’mıza vatandaşlarımızın ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor.”dedi. Başkan Funda Serfiçe, Hanımeli Sokağı’nda bebek giysileri, eşarplar, çantalar, mendiller, oyuncaklar olmak üzere hem yetişkinlere hem de her yaştaki kız ve erkek çocuklarına hitap eden, el emeği göz nuru üretimi yapılan ürünlerin satışının yapıldığı bilgisini de verdi.

 

EL EMEKLERİ DEĞERLENDİRİLİYOR

 

Funda Serfiçe, şöyle devam etti; “Hanımeli Sokağı’mızda satışa sunulan el emekleri ile kadınlarımızın el emekleri değerlendiriliyor. Kadınlarımız aynı zamanda hem boş zamanlarını üretim yaparak değerlendiriyor hem de aile bütçelerine az da olsa katkı sağlamaya çalışıyorlar. Bugün dünya ülkelerinde el emeği göz nuru dökülerek hazırlanan yani üretilen işler bir çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de tercih ediliyor. Kadınlarımızın üretime olan katkılarının artmasına ve aile bütçelerine katkı sağlama yönünde de yararlı olmaya başladığını görüyoruz. Bu aynı zamanda ülke ekonomisine de ayrı bir renk ve canlılık katmaktadır. Bu nedenle el becerisi olan kadınlarımızı, Hanımeli Sokağı’mızda daha çok yer almasını ve satış stantlarımızın çoğalması için bekliyoruz. Bu konuda kadınlarımız Kent Konseyi’mize gelerek gerekli bilgiyi alabilirler” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10