Girişimcilik Döngü eğitimine katılanlar sertifikalarını aldı

Çerkezköy Kent Konseyi'nin yaklaşık iki ay önce Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğince düzenlediği Girişimcilik eğitimine katılan ve bu eğitimde başarılı olan 30 kursiyer için dün

Çerkezköy 13.07.2017 19:37:00 0
Girişimcilik Döngü eğitimine katılanlar sertifikalarını aldı

Törene katılan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin her alanda eğitimin şart olduğunu ve eğitime önem verdiklerini belirtti. Şahin; “Klasik eğitimlerin dışında ülke ekonomisine katkı sağlayacak nitelikteki eğitimler çok önemli . Bugün gelişmiş ülkeler, eğitime önem veriyor. Geleceğin dünyasında rekabet edebilmek için her alanda eğitim şart” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’ÜMÜZ İÇİN İKİ ÖNEMLİ PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRDİK

 

Çerkezköy Kent Konseyi Konferans Salonu’nda düzenlenen Girişimcilik Sertifika töreninde Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Çerkezköy Kent Konseyi Genel Sekreteri Onur Babaoğlu, Kent Konseyi Çalışma Grupları başkanları ve girişimcilik kursuna katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerler hazır bulundu. Törende ilk konuşmayı Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe yaptı. Serfiçe; ‘’Trakya Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve Çerkezköy Kent Konseyi işbirliği ile Çerkezköy’ümüz için iki önemli büyük projeyi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bunlar ‘Proje Döngü Yönetimi Eğitimi’ ve ‘Girişimcilik Eğitimleri’dir. Bu eğitim süresince bizlere her türlü yardım ve desteği esirgemeyen, tanışmaktan son derece memnunluk  duyduğumuz Trakya kalkınma Ajansı personeline, ve eğitimcilerimize, Genel Sekreter Mahmut Şahin’e huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Bu projelerin ve işbirliğimizin kentimiz menfaati doğrultusunda artarak devam etmesi için, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin bey önderliğinde, Tekirdağ Kalkınma Ajansı Şube Müdürlüğü ile ilişkilerimiz devam edecek. Devamlı gelişerek büyüyen kentimizde, mevcut potansiyeli tespit ettiğimiz hedef projelerimiz, Mimari tasarım eğitimi, 3D Printerlar ile Makers eğitimi ve çalıştayı, E-Ticaret eğitimi ve Japon kişilik testi olan Kokoloji testi kursu ve yoğun istek ve talep doğrultusunda Girişimcilik kursunu yine açmayı amaçlıyoruz. Kursu başarı ile bitiren kursiyerlerimizi tebrik eder, yeni açacakları işletmelerinde başarılar dilerim. Bugün bizlerle birlikte olan Trakya kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘’HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİMDİR’’

 

Serfiçe’nin ardından konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de Trakya Kalkınma Ajansı olarak, her şeyin başının insan olduğunu ve insanın başının da eğitim olduğunu ve bu nedenle her alanda insanların eğitimine çok önem verdiklerini belirtti. Şahin; ‘’Bugün gelişmiş ülkeler eğitim diyor. Biz Kalkınma Ajansı olarak her şeyin başı insan diyor ve insanın başı da eğitimdir diyoruz. Biz her zaman sizlere eğitim vermeye hazırız. Yeter ki sizden istek ve talep olsun. Klasik eğitimlerden uygulamalı eğitimler daha önemli. Trakya’nın kalkınması için her alanda eğitim veriyoruz. Özellikle Çerkezköy bir sanayi bölgesi olması olması nedeniyle, burada sanayinin daha düzgün çalışması için beşeri bir çalışmaya ihtiyacı var. Bu nedenle eğitim şart. Geleceğin dünyasında diğer ülkelerle rekabet edebilmek için her alanda eğitim çok önemli. Çerkezköy Türkiye’nin önünde olan çok önemli bir kent, bu kentin her alanda daha da gelişmesi ve kalkınması için bu tür eğitimler önem kazanmaktadır”dedi. Mahmut Şahin, daha sonra ‘Girişimcilik Döngü Eğitimi’nde sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik etti ve kursiyerlere sertifikalarını Kent Konseyi Başkanı Funda Serfice ile birlikte verdi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10