7395 kişi görevinden ihraç edildi

Olağanüstü hal kapsamında 692 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kararname ile birlikte toplamda 7395 kişi meslekten ihraç edilirken, 263 kişi de göreve iade

16.07.2017 22:31:00 0
7395 kişi görevinden ihraç edildi

Meslekten ihraç edilenler arasında Ocak başında Hayrabolu Kaymakamlığına atanan ve 36 gün sonra FETÖ/PYD terör örgütünün haberleşme programı ‘’Bylock’’ kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan Kürşad Özdemir de var.

 

692 sayılı KHK 14 Temmuz Cuma günü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. KHK ile birlikte 7395 kişi meslekten ihraç edilirken, 263 kamu personeli görevine iade edildi. Yayınlanan KHK ile birlikte, 342 emekli TSK personelinin de rütbeleri alındı. 692 sayılı KHK ile Hakan Şükür ve Arif Erdem’in madalyaları geri alınırken, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da ihraç edildi. Resmi Gazetede yer alan KHK ile görevinden ihraç edilen isimler arasında; Adil Öksüz ile karakoldayken görüşen eski Başbakanlık çalışanı Ali İhsan Sarıkoca da var. Sarıkoca ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

 

ÇERKEZKÖY’DEN 4 KAPAKLI’DA 1 KİŞİ

 

Yeni yayınlanan KHK ile birlikte Çerkezköy’den öğretmen A. F. H., Diyanet İşleri Başkanlığı Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni F.A., Sağlık Memuru F.K. ve Uzman Tabip Y.S. görevinden ihraç edilirken, Kapaklı’dan da Sağlık Teknikeri S.E. görevinden ihraç edildi. Çorlu Adliyesi’nde Zabıt Katibi K.O., U.A., H.A.,Tekirdağ’dan İnfaz ve Koruma Memuru A.D., S.K., F.A., Tekirdağ Adliyesi’nde görevli Teknisyen V.K., Tekirdağ İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde Memur M.G., Süleymanpaşa’da Uzman Tabip T.K., Tekirdağ İl Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Jandarma Yzb. S.Y., Malkara’dan Hemşire H.Ş., Tabip K.Y., Öğretmen F.L.K.A., Namık Kemal Üniversitesi’nden Yardımcı Doçent H.A., M.E. görevlerinden ihraç edilen kişiler olurken, Hayrabolu’ya yeni atanan ve 36 gün sonra FETÖ/PYD terör örgütünün haberleşme programı ‘’Bylock’’ kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan Hayrabolu eski Kaymakamı Kürşad Özdemir de var.

 

TOPLAMDA 7395 KİŞİ KAMU GÖREVİNDEN ATILDI

 

Olağanüstü hal kapsamında bazı tedbirler alınması için Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nca imzalanan KHK kapsamında 7395 kişi görevinden ihraç edildi. Adalet Bakanlığı’nda 418, Diyanet’ten, Dışişleri Bakanlığı’nda 45, Emniyet’ten 2303, İçişleri Bakanlığı’ndan 1486, Sağlık Bakanlığı’ndan 789, TRT’den 29, Jandarma’dan 235 kişi meslekten ihraç edildi. Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte eski Başbakanlık çalışanı Ali İhsan Sarıkoca da görevinde ihraç edildi. Futbolcu Hakan Şükür ve Arif Erdem'e verilen madalyalar ise geri alındı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10