''Yoğun yağış çiftçileri vurdu''

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak dün, yağan yaşanan yoğun sağnak yağış nedeniyle ürününü tarladan kaldıramayan çiftçilerin, zararı olduğunu belirtti.

Çerkezköy 18.07.2017 20:48:00 0

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, ürününü tarladan kaldıramayan yüzde 2 dolayında çiftçinin yoğun yağış nedeniyle zararlı olduğunu belirtti. Toprak; ‘’ Meteoroloji tarafından, bölgemizde yoğun yağışın meydana geleceği birkaç gün önceden bildirilmişti. Buna rağmen bazı çiftçilerimiz uyarılara ya aldırış etmemesinden ya da imkanlarının olmamasından dolayı ürün kaldırmaması, zararlarına oldu. Şu an da bölgemizde yüzde 98-99 nispetinde buğday hasadı tamamlandı. Ancak dediğim gibi yüzde 1-2 dolayında çiftçimiz, buğday hasadını tamamlayamadı. Yani ürün, tarlada yağan yoğun yağmur nedeniyle su altında kaldı. Hasat yapmayan bu çiftçilerimiz, bu yoğun yağış nedeniyle ürününü kaldıramadığı için zarar etti. Tahminimize göre bölgemizde metre kareye 70 kilogram yağış düştü” dedi.

 

AYÇİCEK İÇİN ÇOK FAYDALI OLDU

 

Başkan Hasan Toprak yağışların ayçiçeğine çok faydalı olduğunu da belirterek, “Haziran ayı başında yağan yağışlardan sonra, dün yağan şiddetli yağış ayçiçek tarlalarına tabiri caiz ise tam bir ilaç niteliğinde geldi. Rekolte bakımından da beklentilerin üzerinde bir ürün elde edileceğini umuyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10