ÇTSO'da 95 Kursiyer sertifikalarını aldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası İŞKUR ile birlikte düzenlediği Girişimcilik Kursu'nu başarıyla tamamlayan 95 Kusiyer'e dün, ÇTSO konferans Salonu'nda düzenlenen törenle sertifikalarınÄ

Çerkezköy 18.07.2017 20:50:00 0
ÇTSO

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü ile düzenlediği Girişimcilik kursu eğitimleri, KOSGEB eğitimcisi Burcu Ergene tarafından verildi. Girişimcilik Kursunu başarıyla tamamlayan 95 kursiyer, dün ÇTSO konferans Salonu’nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar. Sertifika Töreninde Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Başkan yardımcısı İsmail Altıntaş ve yönetim kurulu üyeleri, SGK Çerkezköy Merkez Müdürü Levent Altıntaş, İŞKUR Çerkezköy Merkez Şefi Reşit Mısır, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Saray Esnaf ve Kefalet Kooperatifi ve Esnaf Odası Başkanı Ali Özen ve sertifika almaya hak kazanan girişimcilik kursu kursiyerleri hazır bulundu.

 

‘’GİRİŞİMCİLİK EKONOMİK KALKINMANIN TEMELİDİR’’

 

Törende konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, girişimciliğin dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir yeri olduğunu belirterek;“Odamız İŞKUR ile birlikte organize ettiği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Törenine’ hoş geldiniz. Hepimiz biliyoruz ki girişimcilik, tüm dünyada herkesin ve her kurumun çok önemsediği bir konudur. Çünkü girişimcilik, ekonomik kalkınma ve gelişmenin temelidir. Rekabet ortamında var olabilmenin olmazsa olmazıdır. İşsizliğin azaltılmasında ve ülkenin kalkınmasında girişimcilerimizin alın teri vardır”dedi.

 

‘’SÜREKLİ İŞBİRLİĞİ İÇİNDE BULUNDUK’’

 

Kozuva konuşmasını şöyle sürdürdü, “Türkiye’nin üreten ve artı değer oluşturan değişim ve dönüşümünde, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, biz de bölgemizde tüm üyelerimizle birlikte rol almayı hedefledik. Bu amaçla üyelerimizi yurt içi ve yurt dışında, iş dünyasının profesyonelleriyle buluşturduğumuz gibi, kendi üyelerimizin ve çalışanlarının da bu vizyona sahip olabilmesi için eğitim ve kurslar başlattık. Nüfusunun yarısı genç olan ülkemizde, girişimciliğin ivediliğine ve önemine inandık. Bu konuda değerli paylaşımlarımızla sürekli iş birliği içinde olduk”

 

‘’2015 YILINDA 117 2016’YILINDA 142 GİRİŞİMCİ ADAYIMIZ SERTİFİKA ALDI’’

 

ÇTSO Yönetim Kurulu başkanı Süleyman Kozuva İŞKUR ile birlikte düzenledikleri uygulamalı girişimcilik kursu eğitimlerinden 2015 ve 2016 yılında toplam 259 kursiyerin sertifika aldığını da belirterek, “2015 yılında KOSGEB işbirliğiyle 5 adet Uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenledik ve 117 girişimci adayımız sertifika aldı. 13 işletme açıldı ve desteklerden faydalandılar. 2016 yılında 6 adet Uygulamalı Girişimcilik eğitimi düzenleyip, 142 girişimci adayımız sertifika aldı. 12 işletme açıldı ve desteklerden faydalandılar. Bu sene de şimdiye kadar 4 eğitim gerçekleştirildi ve 95 girişimci adayımız sertifika almaya hak kazandı. İnşallah bu yıl 6 eğitim daha gerçekleşecek. İŞKUR ile birlikte organize ettiğimiz bu ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ sonunda sertifika almaya hak kazanan yeni girişimci adaylarımızı öncelikle tebrik ediyorum. Öğrendikleri teoriyi pratiği geçirme konusunda başaracağınıza inanıyorum ve üstün başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

İŞKUR FAALİYETLERİNE 2017 YILI HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA DEVAM ETMEKTEDİR

 

Kozuva’nın ardından konuşan, Tekirdağ Çalışma ve İş kurumu il Müdürü Yaşar Esen’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin başladığını belirterek; “İstihdamın korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulan Türkiye iş Kurumu bu faaliyetlerine 2017 yılı hedefleri doğrultusunda devam etmektedir. Doğrudan veya dolaylı olarak istihdamı arttırmayı, işçilerin niteliğini geliştirmeyi, böylelikle işgücünün istihdam edilebilirliliğini arttırmayı hedefleyen kurumumuz önemli görevler üstlenmiştir. Ülkemizde işsizlik oranlarının %13’lere ulaşması üzerine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sayın Dr. Mehmet Müzzinoğlu tarafından 06.01.2017 tarihinde başlatılan Milli İstihdam Seferberliği 687 sayılı KHK ile çıkarılan artı istihdam teşvikinin getirdiği kolaylık ve yenilikler ile 30.06.2017 tarihi itibariyle, 2016 yılı Aralık sonu 4/a sigortalı sayısı 20.286 arttırmış bulunmaktayız. Yıl sonu itibariyle ilimizde 30.000 sigortalı artışı hedeflemekteyiz. İstihdamdaki artışla beraber işsizlik oranı da 2017 Nisan ayı sonu itibariyle %10.5’a gerilemiştir” dedi.

 

KALKINMANIN TEMELİ İSTİHDAMIN ARTTIRILMASIDIR

 

Esen konuşmasını şöyle sürdürdü, “Kalkınmanın temeli istihdamın arttırılması, kayıt dışı işsizliğin azaltılması ve işgücü arz ve talebinin doğru olarak tespitinden geçmektedir. Biz kurum olarak bu tespiti işgücü piyasası analizleri(İPA) raporları ile yapmaktayız. İlimiz son yıllarda en yoğun göç alan illerin başında gelmektedir. Buna bağlı olarak işgücü arz ve talep dengesi çok fazla değişkenlik göstermektedir. Bu bağlamda işletmelerin farklı mesleklerde nitelikli eleman açıkları oluşmaktadır. İşsizliğin ve kayıt dışılığın temelinde nitelikli eleman açığı önemli bir yer tutmaktadır. Kurum olarak 2017 yılı hedefimiz her yılsonunda gelecek yıl için sizlerden gelen talebe göre ihtiyaç duyulan işgücü talepleri ile ilgili önlemler alarak ihtiyaca göre meslek edindirme kursları(MEK) işbaşı eğitim programları(İEP), girişimcilik eğitim programları vb. kurslarla sizlere destek olmak amacındayız.

 

YENİ GİRİŞİMCİLERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR

 

Yaşar esen yeni girişimcilere önemli görevlerde düştüğünü belirterek konuşmasına şöyle devam etti, “İşsizliğin azaltılması, istihdamın arttırılmasında yeni girişimcilere önemli görevler düşmektedir. Yeni girişimcilerin kazandırılmasında İl Müdürlüğümüz ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi odası işbirliğinde bu yıl 18.07.2017 tarihi itibariyle 4 kurs düzenlenmiş bu kurslara 104 kursiyer katılmıştır. İl genelinde ise Ticaret odaları ve diğer kurumlarımız ile 17 adet kurs düzenlenmiş, 432 kursiyer bu kurslara katılmışlardır. İnşallah yılsonu itibariyle de 1000 girişimcilik eğitimi almış kursiyere ulaşacağız”diyerek konuşmasını tamamladı.

 

KURSİYERLERE SERTİFİKALARI ABBAN, ESEN, KOZUVA VE PROTOKOL MENSUPLARI VERDİ

 

Sertifika töreninde yapılan konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunu başarıyla tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan 95 kursiyere sertifikaları Çerkezköy kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü Yaşar Esen, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Başkan yardımcısı İsmail Akın, Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah öğe, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve Saray Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Esnaf odası Başkanı Ali özen verdi. Sertifika töreni sonunda protokol mensupları sertifika alan kursiyerlerle günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10