ÇTSO'dan eğitime 100 bin liralık destek

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Haziran ayı meclis toplantısı dün saat 16.30'da meclis salonunda düzenlendi.

Çerkezköy 18.07.2017 20:54:00 0
ÇTSO

Geçtiğimiz ay ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker’den boşalan koltuğa, tek aday olarak seçimlere giren, Hacı Mehmet Erdoğan seçildi. Meclis toplantısında ayrıca, ÇTSO’nun Sosyal Bilimler Lisesi olarak yapılmasını planladığı lisenin Teknik Lise’ye dönüştürülmesi kararı alınırken, memur sokakta yapılan 21 derslikli okula ÇTSO meclisi 100 bin TL bağışta bulunma kararı aldı.

 

YENİ ÜYELER BELİRLENDİ

 

Boşalan komisyon üyelikleri için üye seçimi yapılması oldu ilk gündem maddeleri arasında yer aldı. Yapılan seçimlerde, inşaat komisyonu üyeliğine Mehmet Çetin, üye ve kurumlar ile ilişkiler komisyonuna Dilaver Burak seçilirken, çevre, sağlık, eğitim komisyonuna ise Ali Memiş ile Talip Sivri seçildi.

 

TEKNİK LİSEYE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

 

Ek olarak görüşülmesi kararlaştırılan bir diğer gündem maddesinde ise bir bölümünü ÇTSO’nun yaptıracağı, Sosyal Bilimler Lisesi’nin Kaymakamlıktan gelen öneri doğrultusunda Spor Lisesi’ne dönüştürülmesi oldu. Öneri yönetim kurulu tarafından uygun görülmezken, mecliste Sosyal Bilimler Lisesi’nin Teknik Liseye dönüştürülmesi yönünde fikir birliği beyan edilmesi üzerine konu görüşülerek, okulun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olması oy birliğiyle kabul edildi.

 

‘’ANKARA’DA DESTEKLEYECEK’’

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva mecliste konu ile ilişkin yaptığı açıklamada; "İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban ile görüşmelerimde bu önergenin kabulünün mümkün olmadığını kendisine ilettim" dedi. Gelişen sanayi koşullarında 'ara eleman' hususunda yaşanan eksiklikleri görüştüklerini ifade eden Kozuva, ilçenin modern bir teknik ve mesleki liseye ihtiyaç duyduğunu Kaymakam Abban'a ilettiğini söyledi.  Ankara'da bulunan üst düzey bürokratlar ile yapılan görüşmelerin neticesinde hükümetin de mesleki liseye dönüştürülecek olan lise için ciddi manada destek sağlayacağını açıklayan Kozuva, okula ek olarak modern 2 ya da 3 bina daha kazandırılacağını söyledi.

 

ÇTSO 100 BİN TL BAĞIŞLAYACAK

 

Öte yandan gündem maddelerine ek olarak görüşülen bir diğer maddede ise Çerkezköy Kaymakamlığının gayretleri sonucu geçtiğimiz aylarda temeli atılan memur sokaktaki 21 derslikli ortaokula ÇTSO tarafından 100 Bin TL bağışta bulunulması kararlaştırıldı.

 

TEK ADAY HACI MEHMET ERDOĞAN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

 

17 üyenin oy kullandığı Meclis Başkanlığı seçiminde ise kapalı usul açık sayım şeklinde seçim gerçekleşti. Geçtiğimiz Nisan ayı meclis toplantısında gazetecilerin Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz'ı sorması üzerine gazetecilere, "Neden Rahmi Yılmaz’ı soruyorsunuz? Polemik mi istiyorsunuz? Eğer derdiniz sayfa doldurmaksa aramızda para toplayıp ilan verelim.’’ ifadelerini kullanarak basın camiasından tepki çeken Hacı Mehmet Erdoğan tek aday olarak girdiği seçimde ÇTSO’nun yeni Meclis Başkanı oldu.

 

Haber / Şaban Kardeş

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10