Gaziler Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yılını kutladı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan başkanlığında temsilcilik üyesi gaziler, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. Yıl dönümünü temsil

Çerkezköy 20.07.2017 21:18:00 0
Gaziler Kıbrıs Barış Harekatı

Gaziler ilk olarak, Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, temsilcilik binasında Kıbrıs Barış Harekatının 43. yıl dönümü töreni düzenlendi. Düzenlenen tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından TMGD Çerkezköy temsilcisi H.Hüseyin Yarlıgan günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

 

TÜRK ORDUSU 1974’TE DE KIBRIS’TA BİR DESTAN YAZDI

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan yaptığı konuşmada, “1974 Yılı 20 Temmuz ayında, Türk ordusu Kıbrıs barış harekatında ayrı ve anlamlı bir destan yazdı. Bugün 20 Temmuz ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. Yıl dönümünü kutluyoruz. 43 yıl önce bizler orada Kıbrıs Türklerinin can ve mallarına kast eden Rumlara karşı çetin bir mücadele verdik. Ve sonunda Türk Ordusu Bu barış harekatından da muzaffer şekilde ayrıldı. Kıbrıs Türklerini bağımsızlığa kavuşturdu”dedi. 

 

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

 

Yarlıgan şöyle devam etti; “ Devletimizin içte ve dışta yüksek menfaatleri uğruna hayatını feda eden ve şehit olma onuruna erişen bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Ve aynı safta aynı heyecanla, aynı mücadelede yer alan ve Gazilik gibi yüksek bir makamla onurlanan tüm gazilerimize, sağlıklı uzun ömür diliyorum. 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43.yıl dönümünü kutlu olsun”diye konuştu. Yarlıgan ayrıca, Kıbrıs Barış Harekatının mimarı olan eski Başbakan Bülent Ecevit’e de Allahtan rahmet diledi.

 

Haber / Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10