Geç müdahale vatandaşı çileden çıkardı

Makasçı Sokak üzerinde bulunan bir apartman dairesinde yangın meydana geldi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin 15 dakika boyunca olaya müdahale etmemesi, vatandaşlar tarafından tepki çekerken, evin kiracısı Ali Ã??

Çerkezköy 21.07.2017 09:39:00 0
Geç müdahale vatandaşı çileden çıkardı

15 DAKİKA BOYUNCA MERDİVENİ AÇMAYA ÇALIŞTILAR

 

Olay, Gazi Mustafa Kemal Paşa Makasçı Sokak üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Ali Çiftçi’ye ait olduğu öğrenilen dairenin mutfak kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden çevre sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirirken, iki ekip kısa sürede olay yerine intikal etti. Ekiplerden biri apartman içerisinden daireye ulaşmaya çalışırken, bir diğer ekip ise yaklaşık 15 dakika boyunca itfaiye aracının merdivenini açmaya çalıştı.

 

VATANDAŞLAR SERT TEPKİ GÖSTERDİ

 

Ekiplerin yavaş hareket etmesi ve itfaiye aracının merdivenini açamayışına vatandaşlar sert tepki gösterirken, yangında git gide büyümeye başladı. Dairenin kapısını kırarak eve girmeyi başaran itfaiye ekipleri müdahaleye başlarken, aşağıda bekleyen ve gecikmeli de olsa aracın merdivenini açmayı başaran diğer ekip, dışarıdan soğutma çalışmalarına başladı. Sokakta toplanan vatandaşlar, endişeli gözlerle yangına müdahale edilmesini beklerken, birçok vatandaşta ekiplere serzenişte bulunmaya devam etti.

 

DUYARLI İŞÇİYE AMBULANSTA MÜDAHALE EDİLDİ

 

Mutfakta başlayan yangından kaynaklanan dumanlar kısa sürede evi ve apartman boşluğunu sardı. Ev sahibi Ali Çiftçi’nin ailesiyle beraber dün tatil için Çanakkale’ye gittiği öğrenilirken, yangın olayının ardından ailesiyle birlikte Çerkezköy’e gelmek üzere yola çıktıkları ifade edildi. İtfaiye ekipleriyle birlikte kapıyı kırarak içeri giren bir inşaat işçisi dumandan etkilenirken, olay yerinde bulunan sağlık ekipleri duyarlı işçiye hemen müdahale de bulundular.

 

YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

 

Doğalgaz ekipleri olası bir facia yaşanmaması adına doğalgaz vanalarını kapatırken, yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından ekipler gerçekleştirdikleri soğutma çalışmasının ardından, olay yerinden ayrıldılar. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN – Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10