''Sizler bizim yaşayan kahramanlarımızsınız''

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yıldönümü nedeniyle, Çorlu Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti.

Çorlu 21.07.2017 21:24:00 0

Başkan Baysan'a ziyareti esnasında Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci ve Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk'te eşlik etti. Ziyaret sırasında bir konuşma gerçekleştiren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; ‘’Siz değerli gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler dilerim. Sizler bizim yaşayan kahramanlarımızsınız" dedi.

 

‘’BİR DAHA ASLA YAŞANMAMASINI DİLİYORUZ’’

 

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yıldönümünde Çorlu Muharip Gaziler Derneğini ziyaret eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan burada yaptığı konuşmasında, "43 yıl önce Kıbrıs'ta EOKA terör örgütünün Türklere karşı soykırım girişiminde bulunması üzerine zamanın Başbakanı Bülent Ecevit Başkanlığındaki hükümet yetkililerimiz garantörlük hakkını kullanarak kahraman Türk ordusunu adaya çıkardı ve askerlerimiz bir tarih yazdı. 498 şehidimiz ve gazilerimiz sayesinde soydaşlarımız mezalimden kurtuldu. O tarihte yaşanan acıları çok iyi hatırlıyoruz ve bir daha asla yaşanmasını istemiyoruz. Biz Türk milleti olarak ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi yurtta ve dünyada barışı arzu ediyoruz. Bir kez daha şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Siz değerli gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler dilerim. Sizler bizim yaşayan kahramanlarımızsınız" dedi.

 

‘’TÜRK MİLLETİ HER ZAMAN HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA OLACAKTIR’’

 

Çorlu Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep Kayacı ise Başkan Baysan'ın ziyaretinden dolayı çok memnun olduklarını ifade ederken, "Bu ülke ve büyük Türk milleti her zaman haksızlığın karşısında olacaktır. Bugün görev verilse gözümüzü kırpmadan yine koşa koşa gider ve vatan topraklarını savunmaktan asla vazgeçmeyiz. Bu anlamlı gün nedeniyle gerçekleştirdiğiniz ziyaretten ötürü teşekkür ederiz. Bu vesileyle Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yılında aziz şehitlerimize minnetle anıyor, ebediyete intikal eden gazi arkadaşlarıma Allah’tan rahmet dilerim" diye konuştu. Ziyaret sırasında Başkan Baysan Çorlu Muharip Gaziler Derneği başkan ve üyelerine çiçek takdim ederken, dernek başkanı Kayacı'da başkan Baysan'a günün anısına hediye verdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10