Heykelin açılışını roman havasıyla yaptılar

Tekirdağ'ın yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olan klarnet üstadı 69 yaşındaki Katil Hasan lakaplı Hasan Gizlenci'nin Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan heykel

Süleymanpaşa 23.07.2017 21:09:00 0
Heykelin açılışını roman havasıyla yaptılar

Törende heykeli dikilen sanatçı Hasan Gizlenci de hazır bulundu. Gizlenci, kendi heykelinin açılışı sırasında mini bir klarnet konseri vererek açılış töreninde bulunanları mest etti. Başkan Eşkinat da dahil, törene katılan vatandaşlar roman havası oynayarak eğlenceli dakikalar yaşadılar.

 

Açılış törenine heykeli dikilen Hasan Gizlenci ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Mehmet Hilmi İşsever, Belediye Meclis Üyeleri, roman derneklerinin temsilcileri, çok sayıda basın mensubu ve vatandaşlar katıldı.

 

EŞKİNAT: “ÇEKEMEYENLER ÇATLASIN”

 

Açılış kurdelesinin çözülmesi öncesinde bir konuşma yapan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Katil Hasan’ın Tekirdağ’ın yaşayan değerlerinden biri olduğunu ifade etti. Eşkinat, “Biz bu kentin değerlerine sahip çıkmaya çalışıyor ve bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Katil Hasan da hayattayken değeri bilinen sanatçılarımızdan biri olmayı sonuna kadar hak etmiştir. Biz bu heykeli yaparken karşımıza engeller çıkarmaya çalışanlar oldu. Ben buradan çekemeyenler çatlasın diyorum. Hasan Ağabey’in heykelini dikmekten ve bugün açılışını yapmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Yakında bu şehrin başka bir sembol insanının, anneliğin kutsiyetini bize hatırlatan bir başka kardeşimizin de heykelini dikeceğimizi de ilan ediyorum,” diye konuştu.

 

KLARNET HEDİYE ETTİ

 

Sanatın bedelinin olmayacağını sözlerine ekleyen Eşkinat, “Bu projeden Hasan Ağabey’e bahsedip iznini istediğimde, karşılıksız izin vermeyeceğini, yeni bir klarnet istediğini iletmişti. Biz onun bu isteğini de kırmadık ve kendisine yeni bir klarnet hediye ediyoruz,” diyerek, Katil Hasan lakaplı Hasan Gizlenci’ye belediyenin hediyesi olan klarneti takdim etti.

 

MİNİ KONSER VERDİ

 

Heykelinin açılış töreninde bulunmaktan dolayı heyecanını gizleyemeyen Katil Hasan da kendisine bu değeri veren Süleymanpaşa Belediyesine ve Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a teşekkür etti. Daha sonra Başkan Eşkinat ve Katil Hasan birlikte açılış kurdelesini çözerek açılışı gerçekleştirdiler. Açılışta orkestrası ile birlikte mini bir konser veren Katil Hasan, törene katılanları ezgileri ile coşturdu. Katılımcılar göbek atarak heykelin açılışını kutladı, heykelinin önünde Katil Hasan’la birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10