''Özgür basının olmadığı ülkede demokrasiden söz edilemez''

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Tekirdağ 23.07.2017 21:12:00 0

Köprülü, iş başına geldiği günden beri siyasal iktidarın, toplumsal muhalefet kesimleri ile gazetecilere ve yazarlara yönelik baskısını artırarak devam ettirdiğini vurguladı. Köprülü,“Özgür bir basının olmadığı ülkede demokrasiden söz edilemez. Ülkemizde basın özgürlüğü de demokrasi de her yıl daha da geriye doğru gitmektedir” dedi.

 

‘’GAZETECİLERİN BASKI ALTINDA TUTULMASI ANTİ DEMOKRATİK BİR UYGULAMADIR’’

 

Haber ve yorum özgürlüğünün çağdaş bir toplum ve gerçek bir demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Köprülü, “İfade özgürlüğünün en önemli göstergelerinden birisi de basının özgür olmasıdır. Siyasal iktidarı eleştiren ve iktidarın hoşuna gitmeyen yayın yapan kuruluşların ve bu yayını gerçekleştiren gazetecilerin baskı altına alınması anti demokratik bir uygulamadır. Bu baskıları yapan iktidarın demokrasi istemediği açıkça ortadır” dedi.

 

‘’HALKIN BASIN YOLUYLA BİLGİ ALMASI SÜREKLİ ENGELLENİYOR’’

 

AK Parti iktidarı ile birlikte, dünya basın özgürlüğü sıralamasında 56 basamak düşüş kaydeden Türkiye’nin, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “Gazetecilik yapmanın zor olduğu ülkeler” kategorisinde yer aldığını kaydeden Köprülü, “ Basın özgürlüğü hiç bu kadar tehdit altında olmamıştı. Halkın basın yoluyla bilgi alması sürekli engelleniyor. Yerel ve ulusal basında çalışan gazetecilerin haber yapma hakkı sürekli kısıtlanıyor. İktidar yanlısı olmayan özgür ve bağımsız basın boğulmak isteniyor” dedi. CHP’li Köprülü, tüm bu olumsuz tabloya rağmen 24 Temmuz Basın Bayramını kutladığını belirterek, yandaş olmayan, tüm baskılara rağmen boyun eğmeden mesleğini yapan, zor koşullarda etik değerleri el üstünde tutarak direnen tüm basın emekçilerinin basın bayramını kutladığını ifade etti.  ​

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10