137 proje arasında birinci oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından düzenlenen Etkin Belediye Proje Yarışmasında, KültÃ

Tekirdağ 24.07.2017 20:32:00 0
137 proje arasında birinci oldu

76 belediye ve bağlı kuruluşları ile toplamda 137 projenin katıldığı yarışmada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Miras Atölyesi I ve II isimli projeleri ile tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik projeler kategorisinde birincilik ödülüne layık görülerek bu alanda en iyi proje seçildi ve önemli bir başarıya imza attı. 

 

ÖDÜLÜ TAMER DODURKA ALDI

 

Miras Atölyesi I ve II projeleri ile Tekirdağ'ın kültürü ve yaşam tarzı geçmişten günümüze, günümüzden de geleceğe aktarılması hedefleniyor. Projenin ayrıca kentin tarihi dokusunu canlandırıp turizme de katkı sunması bekleniyor. Süleymanpaşa ilçesinin Ertuğrul Mahallesinde bir dizi restorasyon çalışmasını kapsayan Miras Atölyesi I ve Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere, Gaziköy, Tepeköy, Güzelköy ve Eriklice mahallelerini kapsayan Miras Atölyesi II isimli projeler, MİARGEM tarafından düzenlenen Etkin Belediye Proje Yarışmasında, Tarihi ve Kültürel Projeler alanında birincilik ödülüne layık görüldü. Ankara'da, MİARGEM tarafından düzenlenen ödül törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Kültür Varlıkları Şube Müdürü Şuaip Özer ve Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü personeli Mimar E. Şule Güvenç katıldı. Birincilik ödülü CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun tarafından Genel Sekter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka'ya takdim edildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10