''Türk Tarihi'nin en büyük diplomatik zaferi''

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı Lozan Barış Antlaşması'nın 94. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Camcı yayınladığı mesajda, Lozan Barış Anlaşmasıâ€?

Çerkezköy 24.07.2017 20:35:00 0

Camcı; ‘’Bundan 94 yıl önce imzalanan Lozan Barış Antlaşması, hasta adamdan kalan, ezilen ulusumuzu, emperyalistin Anadolu’dan silme projesine karşı kazanılmış büyük bir zaferdir. Ayrıca Türk tarihinin en büyük diplomatik zaferidir. Büyük Türk ulusuna bağımsız, başı dik ve onurlu bir devlet armağan eden, Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Ulusal Kurtuluş Savaşımızdan bugüne dek ülkesi için canı pahasına mücadele eden tüm şehitlerimizi sevgi ve saygıyla anıyor, en içten duygularımızla minnet ve şükranlarımızı sunarak Lozan Barış Antlaşması’nın 94. Yıl dönümünü kutluyoruz’’

 

‘’SEVR TESLİMİYET VE ÇÖKÜŞ BELGESİDİR’’

 

‘’Lozan Barış Antlaşması, Türk Ulusu’nun yaşam hakkına kasteden, yurdun parçalanmasını ve paylaşılmasını öngören ve bugün hainliklerini gizlemeyenlerin açıkça övdüğü Sevr Antlaşmasını geçersiz kılmıştır. Lozan antlaşması Atatürk’ün, İsmet İnönü başta olmak üzere çalışma arkadaşlarının ülkemize kazandırdıkları, ulusumuzun yaşamsal haklarına kavuştuğu, dünya barışına hizmet eden büyük bir antlaşma, Sevr antlaşmasının ise, unutulmaması gereken, her zaman dikkatli ve uyanık olunmasını zorunlu kılan bir teslimiyet ve çöküş belgesidir’’

 

‘’LOZAN BARIŞ ANLAŞMASINA SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ’’

 

Camcı; ‘’Lozan’ı tanımayan, Sevr’i kabul edin diyen Emperyalistlerin sayesinde iktidar olanlar için Lozan’ı anmak ve kutlamak, onları iktidar yapan efendilerine ihanet olur, Lozan Barış Antlaşması’nın değer ve önemini anlayabilmek için dünyada benzeri görülmemiş bağımsızlık mücadelesi örneği olan Kurtuluş Savaşımızı hatırlamalı. Ancak, sömürgeci güçlere karşı kazanılan bu mücadeleyi hiçe sayan Sevr Antlaşması’nın da hedeflerini bugünkü koşullarda iyi değerlendirmeliyiz.

 

Lozan Antlaşması’nın kabulünün 94. yıldönümünü ne yazık ki, Cumhuriyetin içten ve dıştan baskılarla nitelik değiştirmeye ve demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmaktan uzaklaştırılmaya zorlandığı bir dönemde kutluyoruz. Ancak bu dönemin, Cumhuriyetin gerçek sahibi vatansever Türk halkının gücü, ısrarı ve azmiyle aşılacağına inancımız tamdır. Lozan bağımsızlık demektir. Lozan egemenlik demektir. Bundan sonra da haykıracağız: Yaşasın tam bağımsız ve demokratik Türkiye!. Tüm duyarlı halkımızı tam bağımsız Cumhuriyetin laik, demokratik hukuk devletinin simgesi olan Lozan Barış Antlaşmasına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Sevgi ve saygılarımızla’’ diye konuştu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10