''Bağımsız ve tarafsız basın bir ülkenin can damarıdır''

Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü yönetimi 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla, önceki akşam Atatürk Caddesi'nde faaliyet gösteren Özcan Kardeşler Döner salonunda dÃ

Çerkezköy 25.07.2017 21:09:00 0

Yemeğe Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü Başkanı Musa Kavlak, Kulüp Yöneticileri Hayri Varol, Mustafa Çiftçi, Orhan Çetin, Abdullah Coşkun ve Selim Altınsoy ile birlikte Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde görev yapan yerel ve ulusan basın temsilcileri katıldı.

 

BÜYÜK EMEK SARF EDİYORSUNUZ

 

Yemekte ilk konuşmayı kulüp yönetim kurulu üyesi Hayri Varol yaptı. Varol; “Basında sansürü asla kabul etmiyoruz. Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü olan bugünü önemsiyoruz ve tüm basın mensuplarımızın gazeteciler ve Basın bayramını kutluyoruz. Basında sansürün kaldırılışının bir bayram olarak kabul ediyorum. Bu nedenle sizlerin bu özel gününüzü kutluyorum. Sizler bizi her zaman büyük kitlelere ulaştıran aynalarımızsınız. Ben bunu spor kulübü üyesi olarak söylüyorum; Gerek yöneticiler, gerek teknik heyet, gerekse sporcularımız olarak ne kadar terliyorsak, sizlerde bizim kadar terliyor ve büyük emek sarf ediyorsunuz. Emeklerinizi, çalışmalarınızı, basının özgür olmasını önemsiyor ve sansürü asla ve kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

 

‘’BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ BASIN BİR ÜLKENİN CAN DAMARIDIR’’

 

Varol’un ardından konuşan Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü Başkanı Musa Kavlak da şunları söyledi. Kavlak;“Bu akşam davetime hicap etmeniz nedeniyle şahsım ve yönetim kurulumuz adına siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Öncelikle sizlerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramını kutluyorum. Bağımsız ve tarafsız basın bir ülkenin can damarıdır ve bunun da böyle olmasını diliyoruz. Sizler bizi ne kadar çok takip ediyorsanız, biz de sizi bir o kadar yakından takip etmeye özen gösteriyoruz. Çerkezköy Yaşar Doğu Spor Kulübü olarak, bizim bir farkımızda diğer kulüp ve derneklerin bir araya geldiği spor kulübü olma görevini yerine getiriyoruz. Bunun da amacı ise biz aynı zamanda dernek, yine aynı zamanda spor kulübüyüz.  Spor kulübü olarak bizim amacımız sadece şampiyonluk değildir. 11 tane oyuncuyu yoldan bulup, şampiyon olup, 11 tane oyuncumuzu şampiyon yapmak değildir. Amacımız Yaşar Doğu Spor Kulübüne kazandırmış olduğumuz her bir lisanslı çocuğumuzu, geleceğe hazırlamak ve ülke sporuna kazandırmaktır. Her sporcumuz şampiyondur. Biz bu düşünceyle yola çıktığımız için diğer kulüp ve derneklerden ayrıcalığımız da farkımızda budur” dedi.

 

TÜRK İNSANI OLARAK ELEŞTİRİYİ HAZMEDEMİYORUZ  

 

Kavlak’ın ardından konuşan, Çerkezköy Yaşar Doğu spor yöneticisi ve Kulüp Sponsoru Mustafa Çiftçi ise, “Sizler basın mensubu olarak zor bir görev yapıyorsunuz ve sizlere kolaylıklar diliyorum. Türk insanı olarak eleştiriye kapalı bir yapımız var. Olumsuz bir haber yapıldığında hemen tepki koyma ve kızma gibi bir yapıya sahibiz. Eleştiriyi hazmedemiyoruz. Bizi kurtarmaya çalışan doktoru ebeyi bile dövme gibi bir hareketi sergilemek gibi hiçte hoş olmayan hareketlere sahibiz. Gazeteciler olarak sizlerin işi hiç kolay değil. Ne kadar zor şartlarda görev yaptığınızı çok iyi biliyoruz ve sizlerin Gazeteciler ve Basın bayramınızı içtenlikle kutluyorum” dedi 

 

Haber / Seyit SÜREN                                   


0282 726 91 91
0282 747 65 10