Tugay Kavşağına yaya üst geçidi yapılıyor

Çerkezköy Belediyesi'nin karayollarıyla uzun yazışmaları sonrasında Tugay Kavşağı'na yaya üst geçiti yapılıyor.

Çerkezköy 27.07.2017 07:48:00 0
Tugay Kavşağına yaya üst geçidi yapılıyor

Daha önce pek çok kez Karayolları’na konu ile ilgili yazışma gerçekleştiren Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, üst geçit ile ilgili proje çalışmalarını yapıp, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne gönderdiklerini ve cevap beklediklerini ifade etmişti.

 

ÖĞRENCİLER İÇİN TEHLİKE ARZ EDİYORDU

 

Birçok ölümlü ve yaralamalı trafik kazasının meydana geldiği Çerkezköy-İstanbul yolu Tugay Kavşağı mevkii, Ambardere’deki Enesler İmam Hatip Anadolu Lisesi ve Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri için büyük bir tehlike arz ediyordu. Ölüm yolu olarak bilinen noktada okula gidiş gelişlerde hızlı araçların altında kalma tehlikesi yaşayan öğrenciler ve veliler, bir an önce üst geçidin yapılmasını istiyordu. Konu ile ilgili beklenen hassasiyeti gösteren Belediye yetkilileri, Karayolları ile uzun yazışmalar sonucunda, Tugay Kavşağı’na üst geçit yapma çalışmalarına başladı.

 

30 TONLUK DEMİR KULLANILDI

 

Çerkezköy Belediyesi’nin Devlet Karayollarıyla uzun yazışmaları sonucunda, Tugay Kavşağı’na yaya üst geçidinin yapımına başlandı. Dün, 3 ayağın konulduğu yaya kaldırımına, köprüde yerleştirilerek, çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanacağı müjdesini yetkililer verdi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, çalışmalarda toplamda 30 ton demir kullanılırken, yürüyüş yolu çalışmalarının yakın zamanda bitirileceği bilgisi edinildi. Öte yandan, Çerkezköy-İstanbul yolu Tugay Kavşağı mevkiinde çalışma yapan ekipler, çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlamak için, yolu 1 saatliğine trafiğe kapattı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10