TEKİRDAĞ TSO TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası 2017 Temmuz ayı olağan Meclis toplantısı önceki gün, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Tekirdağ 27.07.2017 20:56:00 0
TEKİRDAĞ TSO TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Toplantıya Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Tekirdağ TSO Meclis Üyeleri ve genel sekreter katılım gösterdi.

 

Meclis toplantısının açılışını yapan Tekirdağ TSO Meclis Başkan Yardımcısı Rüştü Özgün, “Değerli Meclis Üyeleri, Temmuz ayı olağan meclis toplantısını huzurlarınızda açıyorum ve sizleri meclis divanı adına saygıyla selamlıyorum hoş geldiniz” İfadelerini kullandı.

 

KARŞILIKLI FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

 

Tekirdağ TSO 2017 Mart Ayı meclis toplantısı, toplantı gündemi, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu’nun faaliyet raporu, gelir-gider hesapları, gelen-giden evrakların meclise sunumu ile devam etti. Meclis toplantısı, Tekirdağ TSO gündem maddelerinin görüşülmesi ve birçok konuda karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay meclis üyelerine “Oda/borsa camiası olarak nelere odaklandık-neler yaptık? Son dönemde taleplerimizle hayata geçen reform ve düzenlemeler” başlığı altında bir sunum gerçekleştirdi.

 

‘’İSTİHDAMIN 25 BİNE ÇIKACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ’’

 

Başkan Günay “Oda/Borsa camiası olarak 365 oda/borsadan her konuda toplanan talepler itina ile incelenerek ilgili bakanlıklara ve hükümetimize iletilmiş taleplerimizin çoğu kabul görmüş ve resmi makamlarca yürütmeye konulmuştur. Bunlar arasında ‘Kredi Garanti Fonu’nun kefalet kapasitesinin arttırılması, TOBB Nefes Kredisi, KOSGEB Destekleri, Sicil Affı Kanunu, Taşınır Rehni Kanunu, Vergisini düzenli ödeyenlere %5 indirim imkanı, İstihdam Seferberliği, Üretim Reform Paketi, Konutta ve Mobilyada KDV indirimi, Beyaz Eşyada ÖTV muafiyeti, Sigorta Acentelerine Destek, Turizmin Arttırılmasına Yönelik önlemler, SGK Teşvikleri’ gibi birçok konu başlığı sayabiliriz. Bu kapsamda öncelikle hükümetimize ve ilgili bakanlarımıza konulara hassasiyet ile yaklaşıp bahsedilen uygulamaları hayata geçirdikleri için teşekkür ediyorum. Diğer yandan Tekirdağ ili olarak istihdam seferberliği kapsamında Temmuz ayı itibariyle 16 bin istihdama katkı sağlamış durumdayız. Yılsonuna doğru bu rakamın 25 bine çıkacağını tahmin ediyoruz. Temmuz ayı meclis toplantımızın hayırlı olmasını diliyor beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10