Gürcistan Fahri Konsolosluğu Çorlu'da açıldı

Velimeşe Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan Coca Cola fabrikasında, Gürcistan Fahri Konsolosluk ofisinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Çorlu 27.07.2017 21:01:00 0
Gürcistan Fahri Konsolosluğu Çorlu

Saygı duruşunda bulunulması ve ardından her iki ülkenin de milli marşlarının okunmasının ardından başlayan törende Gürcistan Tekirdağ Fahri Konsolosu Tuğban İzzet Aksoy ve Gürcistan İstanbul Başkonsolosu İrakli Asashvili, Türkiye ve Gürcistan ilişkileri hakkında konuşma yaptılar.

 

‘’BU AÇILIŞ İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİYİ DAHA İLERİYE GÖTÜRECEKTİR’’

 

Törende konuşan Vali Mehmet Ceylan; “Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkilerin siyasi kültürel ve ekonomik açıdan çok eskilere dayandığını belirterek, bu ofisinde iki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileriye gitmesinde ve özellikle ilimizin 12 Organize Sanayi Bölgesi, 1 Avrupa Serbest Bölgesi ve 1500 ‘e yakın fabrikasıyla önemli bir sanayi aynı zamanda tarım ve liman şehri olmasından dolayı daha fazla önem arz etmektedir.” Dedi. Daha sonra Fahri Konsolos Tuğban İzzet Aksoy tarafından günün anısına Vali Mehmet Ceylan, İstanbul Başkonsolosu İrakli Asashvili, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’a plaket takdim edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10