İnanç: "Öz İplik-İş Sendikası bir işçi hareketidir"

Hak-İş'e bağlı Öz İplik-İş Sendikası Çerkezköy İlçe Başkanlığının açılışı Çerkezköy Atatürk Caddesinde hizmete açıldı.

Çerkezköy 28.07.2017 21:10:00 0
İnanç:

Açılış için Çerkezköy’e gelen Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, işçilere seslenerek “  Öz İplik-İş Sendikası bir işçi hareketidir. İşçilerin gerçek mücadelesi burasıdır. Biz geldiğimiz yeri unutmadık. Biz Öz İplik-İş Sendikası olarak büyüyen bir sendikayız. Büyük olduğunu iddia eden sendikalar düşüşe geçti. Çünkü biz alanlardayız ve işçilerin içindeyiz.Tüm çalışanları ve özellikle Çerkezköy’lü işçilerimizi sendikamıza sahip çıkmaya bekliyoruz” diye konuştu.

 

AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Dün saat 11.00’de gerçekleştirilen açılışa Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Öz İplik İş Sendikası Genel Sekreteri Rafi Ay, Öz İplik-İş İstanbul Şube Başkanı İsmail Demirkoparan, Çelik-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Çolak, Öz İplik- İş Sendikası Trakya Bölge Başkanı Mehmet Çakır , Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Recep Çalışkan ile bölgeye bağlı işyeri temsilcileri katıldı. Kurban kesiminin ardından Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Öz İplik İş Sendikası Genel Sekreteri Rafi Ay Öz İplik-İş Sendikası Çerkezköy İlçe Başkanlığının açılışını gerçekleştirdi.

 

“KOCAMAN ÇINAR OLDUK”

 

Açılışın ardından sendika binasında açılış konuşması gerçekleştiren Öz İplik-İş Sendikası Trakya Bölge Başkanı Mehmet Çakır “ Bizleri bugün yalnız bırakmayarak gelen bütün arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bir avuç tekstil işçisinin kurmuş olduğu sendikamız bugün kocaman bir çınar oldu. Kısacası Türk işçisinin emek ocağı oldu. Çerkezköy’de emek ocağımızı kazandırdığımız için çok mutluyuz. Aynı zamanda bu sendikanın açılmasına vesile olan Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BU ESER HEPİMİZİN”

 

Öz İplik-İş Sendikası Çerkezköy İlçe Başkanlığının Trakya’ya hayırlı olmasını temenni eden Öz İplik-İş Sendikası Genel Sekreteri Rafi Ay” Bu eser hepimizindir. Öz İplik-İş Sendikası olarak iyi bir ekip olduk ve sendikamızı da hızla büyütmeye devam ediyoruz. İnşallah daha fazla çalışarak daha da yukarılara çıkaracağız. Hepinizin emeğine, yüreğini sağlık” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

“İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ”

 

Programda son olarak konuşan Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç “ Bugün güzel bir gün ve güzel bir iş yapıyoruz. Bunu yaparken de Çerkezköy’de çalışan bizlere gönül ve destek veren dostlarımızı da saygıyla selamlıyoruz. Onların desteği ve gücü olmasaydı bugün bu güzellikler olmayacaktı. Türkiye ve Çerkezköy’de asgari ücretin altında olanları ve asgari ücretlileri örgütlememiz gerekiyor. Birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Onunda adresi ismini koyduğumuz Öz İplik-İş Sendikasıdır. Bu sendikayı bir avuç işçi Gaziantep’te kurdu. Bugün de istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Yarını en büyük sendika biz olacağız. Çünkü bu güç, mücadele ve ruh bizde var” diye konuştu.

 

“BİZ GELDİĞİMİZ YERİ UNUTMADIK”

 

“Biz geldiğimiz yeri unutmadık” diyerek konuşmasını sürdüren İnanç” Bizim yaptığımız projeler ve mücadeleler Türkiye’nin gündemindedir. İki yıldır biz devleti yönetenlere vergi düzenlemesi yapın dedik. Asgari ücretliden, zenginden alır gibi vergi almayın, asgari ücretliyi zenginler sınıfına sokmayın dedik. Şimdi ise ücretlerde vergisel düzenleme yapılacağı söyleniyor. Bu ülkede asgari ücretle çalışan bir insandan yüzde 20 vergi alıyorsun. Asgari ücret demek taban ücret demektir. Fakat sen onu zenginler sınıfına sokuyorsun. Bu adaletsiz bir uygulamaydı. Türkiye’nin yarınına yönelik, çalışanların çalışma şartlarına göre çalışmalar yapıyoruz. Sadece biz Türkiye’de asgari ücretin altında çalışan işçi var diyoruz. Yöneticilerin buna el atmasını istiyoruz. İşçinin maaş kartına işverenler ek kart çıkartıyorlar. Asgari ücret yatırıyor birazını ise kendileri çekiyorlar. Böyle adaletsizliklerin olduğu ortamda özellikle Çerkezköy’de çalışanların yüzde 90’sı asgari ücretlidir. Çalışma şartları ağır ama asgari ücretli çalışıyorlar” diye konuştu.

 

“İŞÇİ OLDUĞUMUZU HİÇBİR ZAMAN UNUTMADIK”

 

İşçilere seslenen İnanç “ Asgari ücretten kurtulmak istiyorsanız Öz İplik-İş Sendikasına gelin.  Biz bu konuda iddialıyız. Bizim kadar çalışan bir sendika yoktur. Son açıklanan istatistiklerde sendikamızın yükselişi ortaya çıkmıştır. Biz Öz İplik-İş Sendikası olarak büyüyen bir sendikayız. Büyük olduğunu iddia eden sendikalar düşüşe geçti. Çünkü biz alanlardayız ve işçilerin içindeyiz. İşçi olduğumuzu hiçbir zaman unutmadık. Çalışma şartları ve ücretlerle ilgili mücadelemiz aralıksız bir şekilde sürüyor. Burası sizin kendi eviniz. Buranın yöneticisi ve sahibi de sizsiniz. Bu teşkilata sahip çıkın ki, yarınımız güvende olacak.  Biz başarılı olamazsak çocuklarımız kaybedecek. Çocuklarımıza iyi bir hayat imkanı sunamayacağız. Hepimiz çocuklarımız için çile çekiyoruz, laf yiyoruz, işverenin baskısına boyun eğiyoruz. Biz işverene sermaye düşman değiliz, böyle bir mantığımız yok. Biz o işyerinde ürettiğimiz kadar para kazanmak istiyoruz. Katma değerden pay istiyoruz. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Öz İplik-İş Sendikası bir işçi hareketidir. İşçilerin gerçek mücadelesi burasıdır. Tüm çalışanları ve özellikle Çerkezköy’lü işçilerimizi sendikamıza sahip çıkmaya bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10