Ehliyet alabilmek için ter döktüler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve ehliyet almak için ilk adım olan MTSK (Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri) sınavı Cumartesi günü yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü H?

Tekirdağ 31.07.2017 00:03:00 0
Ehliyet alabilmek için ter döktüler

SORULAR KOLAYDI

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilki Şubat ayında, ikincisi Mayıs ayında yapılan MTSK(Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri) sınavının üçüncüsü Cumartesi günü yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ünde Çerkezköy’de sınavın yapıldığı okullarda ziyarette bulunarak öğrencilere başarılar dilediği görüldü. Ehliyet almak isteyen sürücü adayları, sınavın genel olarak kolay olduğunu belirtirken, kafa karıştırıcı sorular karşısında zorlandıklarını ifade ettiler. Ayrıca adaylar, sınav süresi bitene kadar salondan çıkarılmamalarına tepki gösterdiler. 14.00-15.00 saatleri arasında yapılan sınavda, 1 saat boyunca salonda tutulmalarını eziyet olarak nitelendiren adaylar, MEB’in bu kararını gözden geçirmesi gerektiğini ifade ettiler.

 

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

Haftasonu sınava giren sürücü adaylarının en çok merak ettiği konu ise sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu. Henüz Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konu ile ilgili bir açıklama yapılmazken, 10 ila 15 gün içerisinde, sınav sonuçlarının adaylarla paylaşılacağı bilgisi edinildi. Buna göre 10 Ağustos Perşembe günü, sınav sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, http://www.meb.gov.tr internet adresine girerek, duyuruları takip edebilecek. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10